Diyanet İşleri Başkanlığı Bolu Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz, memleketi Vakfıkebir'de cuma namazı öncesi cemaate vaaz-ı nasihatte bulundu.



RAMAZAN, RAHMET VE BEREKET AYI OLARAK MÜSLÜMANLARA SUNULMUŞ BİR FIRSATTIR
Önümüzdeki Pazar günü (05 Mayıs 2019) akşamı yatsı namazının ardından kılınacak ilk terâvih namazı ve gecesinde yapılacak ilk sahur ile birlikte oruç ibadetinin başlayacağı Pazartesi (06 Mayıs 2019) günü Ramazan ayına girilecek olması dolayısıyla; Ramazan ayı ve oruç ibadetinin fazileti, iftar ve sahurun bereketi, sadaka ve zekât ibadeti, mukâbele ve itikâf konuları üzerine vaaz-ı nasihatte bulunan Zeki Yavuzyılmaz, Ramazan ayının, bereket ve rahmet ayı olarak Müslümanlara sunulmuş bir fırsat olduğunu ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
HELÂL OLANA BİLE EL UZATMAYAN MÜSLÜMAN, HARAM OLANA EL UZATABİLİR Mİ?
Müslüman'ın haram ve günah olan her şeyden uzak durması, iyiliklere yönelmesi gerektiğini hatırlatan Yavuzyılmaz, "Ramazan ayı bizler için bir mağfiret ve rahmet ayıdır. O nedenle; Ramazan ayı hayatımızın iyi yönde değiştiği ve geliştiği bir ay olmalıdır. Ramazan ayında oruç tutan Müslüman, helâllinden kazandığı nimetlere bile elini uzatamıyor; kendini tutuyor, nefsine hakim oluyor. Ramazan ayında böylesine bir inanç ve hassasiyetle, orucum bozulur diye helâl olana bile el uzatmayan Müslüman, haram olan şeylere el uzatabilir mi? Uzatamaz veya uzatmaması lazım." dedi.
SAHUR SİHİRLİ VAKİTTİR
Oruç ibadetinin, rûhun en güzel gıdalarından biri olduğunu belirten Yavuzyılmaz, "Peygamber Efendimiz (s.a.s), 'Sahurda bereket vardır' derken; yalnız sahurda bir şeyler yiyip içmeyi kastetmemiş; sahur (seher) vaktinin faziletine işâret etmiştir. Sahur (seher vakti) sihirli vakittir. O vakitleri iyi değerlendirelim." tavsiyesinde bulundu.
ALLAH İYİLİK EDİP İHSÂNDA BULUNANLARI ÇOK SEVER
Allah'ın iyilik yapanları çok sevdiği, yapılan her iyiliğe ahirette mutlaka karşılığının verileceğini Kur'an'ın inananlara müjdelediğini ifade eden Zeki Yavuzyılmaz, "Ramazan ayı vesilesiyle, iyiliklerimizi artıralım, kötülüklerimizi yok edelim. Allah iyilik edip ihsânda bulunanları çok sever. Sadaka ve zekâtlarımızı verelim. Allah (c.c) Kur'an'da Bakara sûresi 195. âyetinde; 'Allah yolunda harcama yapın; kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın. İyilik edin, kuşkusuz Allah iyilik edenleri sever." buyuruyor. Bu ayda, iyiliklerimizi, ibadetlerimizi artıralım; hayırlarımızı çoğaltalım. Allah (c.c) yapılan her iyiliğin, ibadetin ve hayrın karşılığının eksiksiz verileceğini bizlere Kur'an'da haber veriyor." sözlerine yer verdi.
BU AYDA KUR'AN-I EN AZ BİR KEZ HATMEDELİM
Ramazan ayının, Kur'an-ın nâzil olduğu bir ay olduğunu, mukâbele geleneğinin de Ramazan ayı ile başladığını ve bu ay içerisinde Kur'an-ı en az bir kez hatmetmek gerektiğini söyleyen Yavuzyılmaz konuşmasında; "Kur’an Ramazan ayında inmiştir. Ramazan Kur’an ayıdır. Bu ayda Peygamber Efendimiz (s.a.s.), Cebrâil (a.s) ile bir araya gelirler Kur’an-ı Kerim'i okurlardı. Bugün hem evlerimizde hem de camilerimizde okuduğumuz mukâbelelerin ana menşei budur. Peygamberimiz (s.a.s.) ve Cebrail (a.s.)'ın sünnetini bugün Ramazan münasebetiyle tekrar etmekte ve bu önemli buluşmayı bizler de gerçekleştirmekteyiz. Dolayısıyla bu ay içerisinde Kur'an-ı en az bir kez hatmedelim. Kur'an-ı okumasını bilmeyenler varsa onlar da mutlaka bir an önce öğrenmeye gayret etsinler." dedi.
Vaazını hayır duâ ve temennilerle tamamlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Bolu Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz, namazdan sonra ilçe müftüsü Hüseyin Köksal ve daire personeliyle birlikte Merkez Kur'an Kursu'nda yemek yediler ve bir süre sohbet ettiler.