Vakfıkebir S.S. 1 Nolu Minibüsçüleri Taşıyıcılar Kooperatifi Genel Kurulu yapıldı. Yapılan Genel Kurul sonrası Mehmet Çobanoğlu yeniden başkanlığa seçildi.



Vakfıkebir S.S. 1 Nolu Minibüsçüleri Taşıyıcılar Kooperatifi Genel Kurul Toplantısı 5 Ocak 2019 Salı günü yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan divan başkanlığı seçiminde Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu divan başkanlığına seçildi. Bakanlık Yetkilileri ise İlhan Pehlivan ve Songül Yayla. Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu raporlarının okunup ibra edilmesinin ardından yapılan yeni yönetim kurulu seçimlerinde tek liste halinde gidilen yapılan seçimde mevcut başkan Mehmet Çobanoğlu tüm minibüs şoförlerinin desteğini alarak güven tazeledi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Divan Başkanı ve Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu şunları söyledi.

"HEPİNİZ BU İLÇENİN BİRER PARÇASISINIZ. YOK SAYILAMAZSINIZ"
Şoför Esnafının sıkıntılarının çok olduğuna dikkat çeken Başkan İsmail Hakkı Çobanoğlu, bu sorunların aşılabilmesi için birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Artan akaryakıt fiyatları ile birlikte şoför esnafının zor şartlar altında bu mesleği sürdürdüğünü belirtti. Başkan Çobanoğlu, Zor şartlar altında sürdürmekte olduğunuz bu mesleği layıkıyla yerine getirmeniz sizlerin ne kadar kaliteli insanlar olduğunuzun işaretidir. Müşteri memnuniyeti öncelikli hedefiniz olsun. Minibüs ve Özel Halk otobüsü duraklarının birleşmesi için biz cemiyet olarak gerekli girişimleri yerine getirdik. Her ne hikmetse bu birleşim gerçekleşmedi. Sıkıntıyı yolcularımız çekiyor. Kaliteli hizmet, yolcularımızın rahat ve konforlu araçlarla seyahat etmesi için bu birleşimin yapılması gerekmektedir. Bu birleşmenin mebalini bu işe engel olanlar çekecektir. Minibüs ve Otobüs Şoförleri, Taksi Şoförleri, Servis araç şoförleri hepiniz bu ilçenin birer parçasısınız. Yok sayılamazsınız. Allah birliğimizi ve huzurumuzu bozmasın. Hepinize kazasız, belasız ve bereketli kazançlar diliyorum dedi.

"VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI BEKLİYORUZ"
Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı yeniden seçilen Mehmet Çobanoğlu ise yaptığı açıklamada; Kooperatif olarak bizler zor şartlar altında sabah saat 06'dan itibaren her 15 dakikada bir Trabzon'a hareket etmektedir. Trabzon'dan en son arabamız akşam saat 21,30 da dönüş yapmak kaydıyla en güzel ve güvenilir hizmeti vermeye çalışıyoruz. Gelişen şartlar altında şoför esnafı olarak mağdur oluyoruz. Artan maliyetler işlerin sönük geçmesi, Büyük şehir belediyesinin sefer sayılarını arttırması, bedava yolcu taşıması bizleri çok zor durumda bırakıyor. Vakfıkebir ilçesinde Trabzon'a yolcu taşıyan üç durak olması şoför esnafını zor durumda bırakıyor. Yetkililerden bir an önce bizlere destek çıkmalarını, verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Bizlerde bir kamu hizmeti olarak vatandaşa hizmet etmeye çalışıyoruz. Tüm yetkililerin şoför esnafının sesine kulak vermesini bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle beni ve ekibimi yeniden bu göreve layık görerek destek veren cefakar minibüsçü şoför arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi.
Yapılan kongre sonrası yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. Başkan Mehmet Çobanoğlu, Erol Kadıoğlu, Hakan Başkan, Ergün Günaydın ve Yılmaz Çobanoğlu. Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri, Muhammet Sevim, Ali Koç, Turan Tolgun, Mehmet Kadığ ve Kadri Yıldız. Denetleme Kurulu Asil, Sefa Afyon ve Muhammet Bahadır. Yedek Üyeler, Ahmet Saka ve Serdar Bir'den oluştu.