"Vakfıkebirliler Buluşuyor" sloganıyla Trabzon’da yaşayan hemşehrilerimiz Trabzon İkram Sofrası’nda bir araya geldiler.





Yaklaşık 300 kişilik hemşehri gurubu tanışma, kaynaşma ve sohbet amaçlı gerçekleştirilen buluşma gecesinde Vakfıkebir’in daha etkin lobi faaliyetleri yapabilinmesi için görüş alışverişinde bulunuldu.
Gecenin açılış konuşması ve sunumunu yapan Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk ”Vakfıkebirliler Buluşuyor” sloganıyla ilki 7 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştiğini hatırlatarak Vakfıkebir Trabzon’a fazla uzak değil lakin bizler, Trabzon’da yaşayan Vakfıkebirliler olarak birbirimize çok uzak düştük, ayrı kaldık” dedi.
Bu uzaklığı yakın etmek, ayrılığı gidermek maksadıyla yola çıkan arkadaşlarımızın çok güzel ve samimi duygu ve düşüncelerle, hiçbir kurum, kişi veya zümreyi öne çıkarmak gayesi olmadan yola koyulduklarını ifade eden Şentürk, “Vakfıkebirlileri bir birinden haberdar edecek, bir arada tutacak bir oluşum meydana getirilmesi düşüncesini hayata geçirmek gayesiyle bir araya gelindiğini ifade etti. Niyetimiz halis, gayemiz birlik ve beraberlik, arzumuz muvaffakiyet, düşüncemiz hayır, akıbeti hayır olur inşallah. Yol haritamızı hep beraber, birlikte çizeceğiz.  Engelleri beraber aşıp külfete hep birlikte omuz vereceğiz. Aramızdaki sevgi, saygı, hoşgörü ortamını geliştirip topluma ve bizden sonra gelecek neslimize miras yapacağız. Nihayet Allah’ın izniyle bu gayeye birlikte ulaşacağız. Bizim olan tüm değerlerimize sahip çıkacağız, koruyacağız, kollayacağız. Eksiklerimizi yine tamamlayacağız, yanlışlarımızı varsa hep birlikte düzeltecek, yanlışlardan doğruya ulaşma yolunda yol gösterici olarak faydalanacağız.  Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız ve inşallah başaracağız. Bu işlevlerin yerine getire bilmek için ne tür adımlar atılması gerekiyorsa atacağız. Ne yapılması gerekiyorsa yerine getireceğiz. Dernek mi kurulacak, mekân mı kiralanacak, ne yapılması gerekiyorsa bunun kararını hep beraber vereceğiz.  Bunda hepimizin payı ve sorumluluğu olacak.



"Bizim ortak siyasetimiz Vakfıkebirli olmaktır"
       Hemşerilik dernekleri gurbetlerde çok değerli ve çok önemli olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebirliler açısında Trabzon’da geç kalınmış bir olaydır. Bu işler emek ister, sevgi ister, karşılıksız çalışmak ister ve bu işlerin yürümesi için maddi kaynak ister. Lobi faaliyetleri günümüz Türkiye’sinde bu tür dernekler üzerinden yürümektedir. Vakfıkebirli kardeşlerimizin danışması Vakfıkebir adına Trabzon adına ve Türkiye adına fikir yürütmesi, güç oluşturması bu tür denekler ile oluyor. Bu dernekleşme Trabzon’daki Vakfıkebirlilerin birlikteliğini, danışmasını, kaynaşmasını hem de bir birleriyle olan irtibatlarını sağlayacak bundan da önemlisi lobi gücü oluşturacak. Lobi faaliyetleri sizi siyasette, atamalarda bir yere getirmek için güç olacaktır. Bu tür derneklerde siyaset çok etkin olmamalıdır. Bizim ortak siyasetimiz Vakfıkebirli olmaktır. Her türlü siyasetten renk bu derneğin içinde olacaktır. Bunlar bizim zenginliğimizdir. Bizi biz yapan derlerdir. Trabzon özeline baktığınızda Vakfıkebir en köklü ilçelerinden, tarihi ile ticaretiyle, nüfusuyla önde gelen ilçeyiz. Bizden az nüfuslu olan ilçeler hemşeri dernekleri ayakta tutabiliyorsa Vakfıkebirliler bunu yapacak güçte ve kudrettedir. Yeter ki irade gösterelim hep beraber destek verelim. Bundan sonra bu toplantıların yapılacağını duyan ve öğrenen hemşehrilerimiz toplantılara davet beklemeden duyduğunda katılmak zorunda ve sorumluluğundadır. Hemşehricilik bunu gerektirir. Vakfıkebirli bir kardeşimizin başı sıkıştığında nereye başvuracağım düşündüğünde bu dernek onun çaresi olmalıdır dedi.  
Merkezi İstanbul’da bulunan Trabzon Büyükliman Derneği Başkanı Ertan Bak, Vakfıkebir Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Zülküf Çavdar, Trabzon Eczacılar Odası Başkanı. Halit H. Uslu ve MÜSAİD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan yaptıkları selamlama konuşmasında Vakfıkebir için lobi faaliyetlerin çok önemli olduğunu ve birlik beraberlik ruhunun geliştirilerek değerlerimize sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdiler.



       Geceye Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, MÜSAİD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, Eczacılar Odası Başkanı Halit H. Uslu, Trabzon Büyükliman Dernek Başkanı Ertan Bak, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk,  AK parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Esnaf Odası Başkanı Kadem Sağlam,  TVİT (Trabzon Vakfıkebir İşadamları Topluluğu) Üyeleri, Trabzon ve Vakfıkebir’li işadamları ile bürokratlar katıldılar. Gece buluşmaların devam etmesi yönünde alınan karardan sonra topluca çekilen fotoğraf ile sona erdi.