“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ "EĞİTİMDE FIRSAT ADALETİ" OLDUĞUNUN ALTINI ÇİZDİ”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen tabletlerin dağıtımı devam ediyor. Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta ilçede dağıtılan tabletlerle ilgili açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Vakfıkebir’e gönderilen tabletlerin dağıtımı gerçekleşti. Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen tabletlerin dağıtımını gerçekleştirdik dedi.”

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ "EĞİTİMDE FIRSAT ADALETİ" OLDUĞUNUN ALTINI ÇİZDİ”

Kaymakam Mesut Yakuta; Öncelikli hedeflerinin "Eğitimde Fırsat Adaleti" olduğunun altını çizdi. Dağıtım stratejisi çerçevesinde öncelikli gereksinimi olan öğrencilere, resmi veriler üzerinden ulaşıldığını hatırlatan Yakuta, şunları kaydetti: "İlçe müdürlerimizin teslim edeceği bu tablet bilgisayarlarda öğrencilerin canlı ders ve EBA platformundan faydalanmaları için ihtiyaç duyacakları aylık 25 GB kotalı GSM internet hizmeti de var. Müdürlerimiz tablet bilgisayarları öğrencilere 4.5G GSM sim kartlı olarak teslim edecek. Her hafta yeni cihazlarıyla ders başı yapan öğrencilerimizin sayısı artıyor. Vakfıkebir İlçemizde 401 tablet bilgisayarın dağıtımını gerçekleştirdik. 394 adet tablet bakanlık tarafından gönderildi. 7 adet ise Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasından gönderildi. Çocuklarımızın eğitime erişimi konusunda bizlere destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Erişim problemi yaşayan çocuğumuz kalmayana kadar bu konuda hep birlikte kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz."

Kaymakam Yakuta, ailelerin ya da öğrencilerin tablet bilgisayar için herhangi başvuruda bulunmasının gerekmediğini, ailenin gelir durumu, okul çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinimi, öğrencinin akademik başarısı gibi kriterler doğrultusunda hazırlanan dağıtım stratejisi çerçevesinde "fırsat adaleti" hassasiyetiyle tabletlerin öğrencilere ulaştırıldığını hatırlattı. İlçe genelindeki Lise ve Ortaokul öğrencilerine bakanlığın belirlediği kriterlere uyan her öğrenciye tablet verilecek dedi.

Öğrencilerden derslerine çok çalışmalarını isteyen Yakuta, "Siz değerli öğrencilerimizin her birinin gelecekte Türkiye de önemli görevlerde olmanızı, eğitim gördüğünüz alanlarda modern projeler gerçekleştirmenizi umut ediyoruz.” dedi.