Vakfıkebir İlçe Müftüsü Recep Şahan’ın tayinin çıkması sonrası bir süreden beri boş kalan ilçe müftülüğü görevine hemşehrimiz Hacıfettahoğlu en yakın isim görülüyor.

Vakfıkebir İlçe Müftüsü Recep Şahan’ın tayinin çıkması sonrası bir süreden beri boş kalan ilçe müftülüğü görevine Vakfıkebirli hemşehrimiz Hüseyin Hacıfettahoğlu en yakın isim görülüyor. Büyükliman Postası Gazetesi olarak yaptığımız araştırmalar ve aldığımız bilgilere göre Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine vekalet eden Vakfıkebirli hemşerimiz Hüseyin Hacıfettahoğlu, kısa bir zaman sonra bu göreve asaleten atanacağının bilgisine ulaştık.

“VAKFIKEBİR HACIFETTAHOĞLU’NUN ASALETEN ATANMASINI BEKLİYOR”

Şalpazarı İlçe Müftüsü olarak 3 yıldır görev yapan Hüseyin Hacıfettahoğlu, daha öncede Samsun Atakum İlçe Müftülüğü görevine atanan Hüseyin Köksal’ın ilçeden ayrılmasının ardından gündeme gelmişti. Vakfıkebir İlçe halkının benimsediği ve Vakfıkebir de müftü olarak görmek istediği Hüseyin Hacıfettahoğlu, hitabeti, bilgisi ve tecrübesiyle müftülükte bir süreden beri sarsılan otorite boşluğunu da en iyi şekilde ortadan kaldıracak olan bir şahsiyet. Müftü olarak görev yaptığı bütün ilçelerde kendini sevdiren ve disiplinli çalışmaları ile herkesin taktirini toplayan Hüseyin Hacıfettahoğlu’nu Vakfıkebir de müftü olarak görmek tüm ilçe halkını mutlu edecektir. Müftü Hüseyin Köksal’dan sonra ivme kaybeden ilçe müftülüğünü yeniden eski ivmesine yükseltecektir. İmamlar arasında ve kurum içerisinde yaşanan gerginlikleri de ortadan kaldıracak ilçe müftülüğünü, ilçe halkını yakından tanıyan Müftü Hüseyin Hacıfettahoğlu ile sağlanacaktır. Disiplinli, otoriter ve çalışkan yapısıyla bu görevi en güzel şekilde yapacağına inanıyoruz. Bizler Vakfıkebir ilçe halkı olarak devlet büyüklerimizden bu adamanın bir an önce yapılmasını beklediğimizi hatırlatıyoruz. Edindiğimiz bilgilere göre Müftü Hüseyin Hacıfettahoğlu da Vakfıkebir de görev yapmaktan, kendi memleketine hizmet etmekten son derece mutlu olacağını ifade etmiş. Devlet yetkililerinden ve ilçedeki siyasi iktidardan bir an önce bu adamanın yapılmasını bekliyoruz.

MÜFTÜ HÜSEYİN HACIFETTAHOĞLU KİMDİR?

Müftü Hüseyin Hacıfettahoğlu, 1975 yılında Trabzon İli Vakfıkebir İlçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Vakfıkebir’de tamamlayan Hüseyin Hacıfettahoğlu, imam-hatip lisesinden mezun olduktan sonra hafızlık yaptı. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi. 2002 yılında İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezine 18. dönem kursiyer olarak başlayıp, 2004 yılında mezun oldu. Sakarya İli Geyve İlçesi Bozören Köyünde ve İstanbul İli Kadıköy İlçesi Saliha Kulaksızoğlu Camilerinde imam-hatiplik, İstanbul İli Eminönü İlçesi Ali Paşa Camii'nde müezzin-kayyım, İstanbul İli Gaziosmanpaşa İlçesi Ebuzer Camii'nde imam hatiplik görevlerinde bulundu.

Daha sonra Sinop İli Ayancık, Trabzon İli Beşikdüzü ve Yomra ilçelerinde vaiz olarak görev yapan Hacıfettahoğlu, 2012 yılında Diyarbakır İli Kulp İlçe Müftülüğü görevine atandı. 2015-2018 tarihleri arasında Gümüşhane İl Müftü Yardımcılığı görevinde bulunan Hüseyin Hacıfettahoğlu, 16.07.2018 tarihinde Şalpazarı ilçe Müftülüğü görevine atandı. Müftü Hacıfettahoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.