17 Ocak 2016 yılında Şırnak'ın İdil ilçesinde zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Polis Özel Harekat Memuru Mahmut Bilgin’in cenazesi, Ankara'nın Beypazarı ilçesine defnedilmişti.

"MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ" "MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ"

Vakfıkebirli Şehit Polis Özel Harekat Memuru Mahmut Bilgin şahadetinin yıl dönümünde Vakfıkebir Merkez Yeni Camiinde anma programı düzenlendi. Merkez Yeni Camiinde düzenlenen Program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı, ardından İlçe Müftü Vekili Halil Güneş’in “Şehitlik ve Şehadet” Konulu sohbetiyle devam etti. Programa İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, kurum amirleri, Şehit Bilgin’in ailesi, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VAKFIKEBİR ŞEHİDİNİ DUALARLA ANDI

‘Nur yüzlü şehit’ olarak arkadaşları arasında tarif edilen Polis Özel Harekat Memuru Mahmut Bilgin babası ile aynı mesleği yapıyordu. Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK’lı teröristlerin zırhlı polis aracının geçişi sırasında düzenlediği saldırıda şehit düşen 3 polisten biridir. Trabzon ili Vakfıkebir İlçesi Kirazlık mahallesinden olan Mahmut Bilgin, meslektaşlarını yalnız bırakmamak için çatışma bölgesine gönüllü olarak gitmişti. 1993 doğumlu olan Şehit Mahmut Bilgin’in babası Yusuf Bilgin de Beypazarı Bölge Trafik Amirliğinde polis memuru olarak görev yapmaktaydı. Şehit Polis Özel Harekat Memuru Mahmut Bilgin’in adı, polis olan babasının görev yaptığı Beypazarı Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’ne verilmiştir. Yoğun katılımla gerçekleşen anma programı İlçe Müftü vekili Halil Güneş in duygu dolu duası ile sona erdi.