"BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU" "BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU"

Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tolga Ergün, 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sürecinin ardından kazanan öğrencilere yönelik açıklamalarda bulunarak yeni eğitim öğretim yılına hazırız dedi.

VAKFIKEBİR MYO YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIR

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Tolga Ergün yaptığı açıklamada; “2023 YKS sınav sürecinin ardından sınava giren öğrencilerimiz Üniversite tercihlerinde bulundular. Çok şükür bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi tüm bölümlerimizde öğrencilerimiz büyük bir teveccüh göstererek %100 tercih oranına ulaştık. Bu yıl Türkiye’nin dört bir tarafından 289 yeni öğrencimiz kayıtlarını yaptırıp Yüksekokul ailemize katıldılar. Bu durum bizleri ziyadesiyle memnun ve mutlu etti. Meslek Yüksekokulu olarak bizler de Eylül ayı ile birlikte hem akademik hem de idari açıdan yeni eğitim öğretim dönemi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık.”

HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Sözlerine devam eden Ergün; “Yaz döneminde okul binamız ve idari binamız kapsamlı bir tamirat ve tadilat sürecinden geçti. Okul binamızda mantolama (ısı yalıtım), pencere değişimi, dış boyama ve temizlik işlemleri tamamlandı. Ayrıca öğrencilerimiz hizmetinde olan yemekhanemiz ve sosyal faaliyet için kullanılan basketbol-voleybol saha zemini daha modern hale getirildi. Meslek Yüksekokulumuzun daha modern bir hale dönüşmesindeki katkılarından dolayı Üniversite Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Meslek Yüksekokul olarak bizler hem akademik hem de idari açıdan 2 Ekim 2023 Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim öğretim yılı için hazırız” dedi.

Vakfıkebir MYO Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazır

Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’nun vizyon ve misyonu ile sunduğu imkanlar hakkında da bilgi veren Yüksekokul Müdür ERGÜN; “Güçlü akademik yapı ile birlikte önceliğimiz ve temel amacımız öğrencilerimizin akademik gelişimlerini sağlamak ve kalifiye ara eleman ihtiyacının giderilmesinde ülkemize katkı sunmaktır. Yüksekokulumuz sosyal bilimler tabanlı bölüm ve programların yer aldığı bir okuldur. Tamamı birinci öğretim olmak üzere hali hazırda toplam beş (5) aktif programımız yer almaktadır. Bu programlar; “Bankacılık ve Sigortacılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Maliye, İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamalarıdır.”Yüksekokulumuzda dersler, ders içeriklerini destekleyecek şekilde sunum sistemleri ile desteklenmiş geniş ve ferah dersliklerde işlenmektedir. Okulumuz bünyesinde Eğitim-Öğretim saatlerinde sürekli olarak açık tutulan, yürütülen programları destekleyici basılı ve görsel yayınların yer aldığı bir kütüphane (okuma salonu) öğrencilerimizin hizmetindedir. Ayrıca, Trabzon Üniversitesi bilişim ağına bağlı olan 40+1 tam donanımlı XDSL altyapısı ile sürekli ve hızlı internet erişim ağına sahip bilgisayar laboratuvarı gerek derslerde gerekse de ders dışı zamanlarda öğrencilerin kullanımına sunulmaktadır. Yüksekokulumuz bünyesinde ders dışı ve dinlenme zamanlarında öğrencilerimizin hizmetinde olan bir adet modern kantin bulunmaktadır. Ayrıca, hafta içi her gün saat 11.30-13.00 Aralığında hizmet veren modern bir yemekhanemiz mevcuttur.” dedi.

“500 KİŞİLİK (250 ERKEK, 250 KIZ) KAPASİTELİ YURT BİNALARIMIZ BULUNMAKTADIR”

Vakfıkebir MYO’yu kazanan öğrencilerin ilgilendiği bir başka konunun da barınma olduğunu kaydeden okul müdürü Ergün, “Yüksekokulumuzun bulunduğu Vakfıkebir İlçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'na bağlı 14 katlı, 2 bloktan oluşan toplam 500 kişilik (250 Erkek, 250 Kız) kapasiteli Yurt binaları bulunmaktadır. Bunun haricinde ilçe merkezinde uygun kira bedelleri ile öğrencilerin ev kiralayarak konaklama ihtiyaçlarını giderebilmeleri mümkündür. Barınma imkânlarının yanında ilçemizin Karadeniz Sahil yolu üzerinde konumlanması ulaşım sorununu da ortadan kaldırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Yüksekokul tarafından yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Ergün; “Yüksekokulumuzun vizyon ve misyonu çerçevesinde derslerin yanında ilgili bölüm ve programlara yönelik eğitim ve sertifika programları düzenli bir şekilde organize edilmektedir. Yüksekokulumuzda yapılan faaliyetler ile öğrencilerimizin sektör temsilcileriyle buluşması sağlanmakta ve bu sayede mezuniyet sonrası sürece hazırlıkları planlanmaktadır. Bu planlamada, öğretim elemanlarımız öğrencilerimize etkin bir şekilde danışmanlık yapmakta ve öğrencilerimizi yönlendirmektedir. Bunun yanı sıra, öğrencilerimizin akademik gelişimleri yanında kişisel ve sosyal gelişimlerini sağlamak amacıyla ilçemizde ve ilimizde bulunan kurum ve kuruluşlarla ortak etkinlikler düzenlenmekte ve sportif faaliyetler organize edilmektedir. Ben bu vesile ile Yüksekokulumuzu kazanan öğrencilerimizi kutluyor, okulumuz ve İlçemiz adına2023-2024 yeni Eğitim-Öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.