Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nun çocuklara yönelik faaliyetleri kapsamında, İlçe Müftülüğü'ne bağlı Yalıköy Mahallesi Merkez Camii'nde "Cami Çocuk Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi.



İlçe vaizleri Osman Öztürk ve Hatice Semiz'in organize ettiği etkinliğe, Vakfıkebir Yalıköy Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sema Nur Eyüpoğlu'nun rehberliğinde bir grup öğrenci katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilâvetiyle başlayan "Cami Çocuk Buluşması" etkinliğinde, İlçe Vaizi Osman Öztürk öğrencilere, dini ve sosyal hayatımızda camilerin yeri ve önemi ile ilgili bilgiler verdi. Camilerin, huzur bulduğumuz mukaddes mekânlar olduğunu belirten Vaiz Osman Öztürk, "Camiler huzur ve huşû içerisinde Allah'a ibadet ettiğimiz mekânlardır. Peygamber Efendimiz (s.a.v) Mekke'den Medîne'ye hicret ederken Kuba mescidini, Rânuna vadisinde başka bir mescidi, daha sonra da Mescid-i Nebî'yi bizzat çalışarak inşâ etmiştir. Camilerimiz, minareleri ve ezan sesleriyle bir yerin İslâm beldesi olduğunun göstergesidir. Camiler, aynı zamanda memleketimizin mânevî bekçileridir. Bizi ayakta tutan, birlik beraberliğimizin pekişmesine vesile olan mânevî etkenlerden biri olan camilerimizde bir araya gelerek, hem Allah'a ibadet ederiz hem de ortak duygu ve düşüncelerle birbirimiz için, milletimizin ve memleketimizin ilelebet pâyidar olması için duâlar ederiz. Camilerimizde görev yapan din gönüllüsü hocalarımız da, toplumumuzda  insanî ve ahlakî değerlerin yaşanmasına ve mânevî kalkınmaya önemli katkılar sağlamaktadırlar." şeklinde konuştu.
Daha sonra İlçe Vaizi Hatice Semiz ise; caminin mihrap, minber, kürsü ve müezzin mahfili gibi ana bölümleri ve işlevleri ile genel olarak camilerin diğer kısımları ve özellikleri ile ilgili bilgiler verdi. Yapılan bilgilendirmenin ardından öğrencilere, sorular da yönelten Vaiz Hatice Semiz tüm sorulara doğru cevaplar aldı. Camide serbestçe dolaşmalarına ve merak ettikleri bölümleri gezmelerine müsaade edilen ve bir süre camide güle oynaya zaman geçiren çocuklara etkinliğin sonunda meyve suyu ve kek ikram edildi.
OKUL MÜDÜRÜ ZİYARET EDİLDİ
"Cami Çocuk Buluşması" etkinliğinin ardından Yalıköy Ortaokulu Müdürü Yavuz Selim Badur'u da okulda ziyaret eden ilçe müftülüğü vaizleri Osman Öztürk ve Hatice Semiz, Müdür Yavuz Selim Badur'a ilçe müftülüğü adına teşekkürlerini ifade ettiler. Sürpriz ziyaretten oldukça memnun kalan Müdür Yavuz Selim Badur ise, bu tür etkinliklerin diğer öğrencilerin de katılımıyla devam etmesinin faydalı olacağını ifade ederek etkinliği gerçekleştiren ilçe müftülüğüne ve vaizlere teşekkür etti.