Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezinde görev yapan/ yapacak olan kadrolu usta öğreticiler, görev alacak ücretli uzman ve usta öğreticilere yönelik “Usta Öğretici Oryantasyon Kursu” açılmıştır.

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu açılan kursla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “2020/2021 Eğitim –Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezlerinde görev yapan/ yapacak olan kadrolu usta öğreticiler, görev alacak ücretli uzman ve usta öğreticilere yönelik Usta Öğretici Oryantasyon kursu açılmıştır. Kursumuza çeşitli alanlarda 30 Usta Öğretici katılmıştır.19.10.2020 tarihinde açılan kurs günde 6 saat, toplamda 30 saat planlanmıştır. Eğitimci olarak kurumumuzda görev yapan müdür yardımcımız İbrahim Demirci görevlendirilmiştir dedi.”

Müdür Kahyaoğlu; “Bu faaliyet Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezlerinde görev yapan/ yapacak olan kadrolu usta öğretici ile ücretli uzman ve usta öğreticilerin mesleki tecrübelerine katkı sağlamak, bilgi ve becerilerini artırmak esasına dayanmaktadır. Program, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında veya diğer kurumlarca açılan ve eğitim öğretime uygun ortamlarda uygulanabilir. Program süresince, bireylerin merak uyandırma, planlama, araştırma, keşfetme, çözümleme, derinleştirme, paylaşma ve yaşantıya uygulama etkinliklerini gerçekleştirmeleri sağlanarak bireyin öğrenmeye etkin katılımı desteklenmektedir. Programın uygulanmasında, rehberlik hizmeti sunan eğiticiler, bireylerin yeterliliklerinin değişmesi ve gelişmesine katkıda bulunacak bir rehber niteliği taşımaktadır. Öğrenme-öğretme etkinliklerinde katılımcı düzeyine, eğitim ortamına ve çevre etkenlerine göre katılımcıları aktif kılan öğrenme-öğretme yöntem, teknik ve stratejileri kullanılmalıdır. Seçilen tekniklerin bireysel ve kültürel farklılıklara sahip bireylere hitap edebilecek yeterlilikte olmasına dikkat edilmelidir. Konuların bireylere anlatımında içeriğe ve öğrenmeye uygun öğretim yöntem ve stratejileri kullanılmaktadır dedi.”