Vakfıkebir Fen Lisesinin organize ettiği iftar programı, Fen Lisesi Öğrenci pansiyonunun yemekhanesinde gerçekleşti. İftar Programına Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Şeref İçoğlu ve Ahmet Birinci, Vakfıkebir Fen Lisesi Müdürü Cengiz Kasımay, Atatürk Ortaokulu Müdürü Çetin Zaim, TVİT üyesi iş adamları, idareci, öğretmen, Fen Lisesi öğrencileri ve Atatürk Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri katıldı. Hep birlikte yapılan iftar sonrası öğrencilerle birlikte sohbet gerçekleşti. Sohbet sonrası okula yaptıkları katkılardan dolayı TVİT üyelerini temsilen işadamı Murat İslam’a, Fen Lisesi Okul Müdürü Cengiz Kasımay tarafından teşekkür plaketi verildi.

“VAKTİ NAKİT BİLİN, ZAMAN YÖNETİMİNİZİ İYİ YAPIN”

İftar sonrası yapılan sohbette İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan öğrencilere yaptığı konuşmada; “Herkese hayırlı akşamlar hayırlı ramazanlar diliyorum. Bugün belediye başkanımız ve iş adamları ile birlikte sizin iftarınıza konuk olduk. Öncelikle misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Gayet leziz ve sizlerle sohbet ederek güzel bir yemek yedik. Daha önce kariyer günlerinde belediye başkanımızla birlikte sizlere konuk olmuştuk. Hayata dair tecrübelerimizi, önerilerimizi, tavsiyelerimizi paylaşmıştık. Bugünde sizlerle iftar yemeğinde buluşmaktan büyük bir mutluluk duyduk. Kıymetli gençler, uzun yıllar pansiyon ortamını yaşayan bir kardeşiniz olarak gerek devlet parasız yurdu gerekse KYK yurdunda uzun süre kaldım. Ortak kullanım alanlarını paylaşmak bir sorumluluk gerektiriyor. Onun icaplarını bilmek adına şunu tavsiye edebilirim. Buradaki arkadaşlık maalesef bir daha hayatınızın hiçbir yerinde bulamayacağınız bir arkadaşlıktır. Bu samimiyet bu dostluk çıkarsız bir ilişki reel hayatta beklide hiç göremeyeceğiniz bir dostluk ortamı. Lütfen bu ortamı iyi değerlendirin. Yemek masasında beraber oturduğum gençler yemeklerden, ısınmaktan ve temizlikten memnun olduklarını söylediler. Bu çok güzel. Bu kıymetli ortamın hakkını verin, derslerinize iyi çalışın. 12. ve 8. Sınıflar için önünüzde az bir süre var. Bu süreci iyi değerlendirip iyi bir üniversite kazanmanızı bekliyoruz. 8. Sınıf öğrencilerim içinde Vakfıkebir Fen Lisemiz sizleri bekliyor. Fen lisesi göz bebeklerimizden birisidir. Burada ciddi meslek sahibi olacak gençlerimizi yetiştiriyoruz. Bunu sadece biz değil aileniz ve toplumda bekliyor. İçinden çıktığımız bu topluma faydalı bir birey olmak vatanınıza, milletinize hizmet etmek herkesin ortak sorumluluğudur diye düşünüyorum. Dolayısıyla etüt salonlarınızı terk etmeyin. Vakti nakit bilin. Zaman yönetiminizi iyi yapın dedi.”

“SİZLERE İNANIYORUZ VE GÜVENİYORUZ”

"MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ" "MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ"

Kaymakam Uzan, “Maalesef günümüzde teknoloji bağımlılığı fazla. Lütfen buna da sınırlama koyun. Bu teknoloji sizi ideallerinizden alı koymasın. Size tavsiyem zaman planlaması yapmanızdır. Plan ve program yapıp bu programa sadık kalmalısınız. Bu plana sadık kalabilirseniz inşallah hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Zayıf ve güçlü yönlerinizi ancak kendiniz bilirsiniz. Zayıf yönlerinizi güçlendirmek için zaman kaybetmeyin güçlü yönlerinizi daha çok güçlendirin ve onlarla daha da güçlü olun. Size inanıyoruz ve güveniyoruz. LGS sınavına girecek öğrencilerimizde inşallah bu planlamayla Fen Lisesine geleceklerdir. Sizinde geleceğiniz yer burası kıymetli gençler. Sizi de burada görmek istiyoruz. Çünkü Fen Lisesi sizi istediğiniz yere taşıyacaktır. İyi bir lise iyi bir üniversitenin de kapılarını aralayacak. Ama şunu bilin ki siz kendinize inanmazsanız biz de size inanamayız. Önce sizin kendinize inanmanız gerekiyor. Cesaretli olun ve kendinize inanın iyi bir üniversite kazanabilirsiniz. Bilin ki! iyi bir başarı tesadüf değildir. Bir alın teri dökmeniz gerekiyor. Son dakika çalışmalar hafızada kalıcı etkisi vardır. Bu yüzden bu son 2 aylık süreci iyi değerlendirin. Ben bu duygu düşüncelerle hepinizin ramazan ayını kutluyorum. Sizi ağırlamaktan çok memnun kaldık. Tüm 8.sınıf kardeşlerimizi buraya Fen Lisesine bekliyoruz. Fen Lisesinde olan kardeşlerimize de iyi bir üniversite de görmek istiyoruz. Derece yapan öğrencilerimize de ödüllerimiz olacaktır. Hepinize başarılar diliyorum. Rabbim zihin açıklığı versin. Allah yolunuzu açık etsin inşallah diye konuştu.

“YAŞADIĞINIZ HER ANIN TADINI VE ZEVKİNİ ÇIKARARAK YAŞAYIN”

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise yaptığı konuşmasında; “Öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum. Kaymakam bey uzun uzun size nasihat etti. Ben sadece şunu söyleyeceğim; Lise sınavına girecek olan öğrencilerimiz var üniversite sınavına girecek olan öğrencilerimiz var. Yaşadığınız her anın tadını ve zevkini çıkararak yaşayın. Bu çok önemli. Her şey başarıda, ders çalışmak önemli ama eğer bunu zevk alarak yapıyorsanız, eğer tadını alıyorsanız daha şanslısınız. Buna odaklanın ve mutlaka sevdiğiniz işi yapın. Yaptığınız işi de severek yapın. Sevmediğiniz işlere kendinizi fazla zorlamayın. Yemek Masasında oturduğum arkadaşlara da söyledim. 8.sınıf öğrencisiydiler. Yani hedefiniz şu olsun. Yetenekleriniz doğrultusunda kendinizi geliştirin. Hedefiniz o olsun. Bir meslek sahibi olabilme noktasında çaba harcayın. Bunu illa bir doktorluk, mühendislik olarak algılamayın. Meslek sahibi olmak her alanda her türlü şekilde yeteneklerinizi siz keşfedeceksiniz. Aileleriniz genellikle size der, işte şunu yapmayın bunu yapmayın. Çocuk doktor olsun mühendis olsun. Ben birçok arkadaşımın ailesinin zoruyla okuduğu bölümü 3. Sınıfta bırakıp sonra kendi istediği bölümü okumaya gittiğini biliyorum. Dolayısıyla evet aileleriniz sizin için en iyisini istiyor fakat önemli olan sizin ne istediğiniz. Bu yüzden istediğiniz bölümde okuyun o zaman daha çok başarılı olacaksınız. Bu anları bir daha yaşamayacaksınız. Arkadaşlarınızla geçirdiğiniz güzel günleri oynadığınız oyunları katıldığınız bir sosyal etkinlikteki arkadaşlıklarınızı hatırlayacaksınız. Bunlara da önem verin. Sosyal etkinliklerden de uzak durmayın. Bu akşam da bizi aranıza kabul ettiniz teşekkür ediyoruz. Biz de bir anlamda öğrenciliğimizi gençliğimizi yaşamış olduk sizlerle birlikte. Hepinize başarılar diliyorum dedi.”

Vakfıkebir Fen Lisesi Okul Müdürü Cengiz Kasımay ise yaptığı konuşmada; “Bu iftar saatinde sizleri burada ağırlamaktan son derece mutlu olduk. Ayrıca Vakfıkebir Fen Lisesi olarak Trabzon Vakfıkebir İşadamları Topluluğu kısa adı TVİT olan işadamlarımız okulumuzun her ihtiyacında bizlere destek olduklarından dolayı siz değerli yöneticilerimizin ve öğrencilerimizin huzurlarında kendilerine bir teşekkür plaketi vermek istedik. İşadamlarımızı temsilen grubun sözcüsü İşadamı Murat İslam’a teşekkür ediyor, plaketi takdim ediyorum dedi.”