Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği trafik haftası etkiliği ve Atatürk Ortaokulunun hazırladığı bilgi yarışması Vakfıkebir Gençlik Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.



Trafik Haftası Nedeni ile Vakfıkebir Gençlik Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Müdürlüğü Bürolar Amirliği Komiser Yardımcısı Merthan Çelikdağ yaptı.
Çelikdağ; “Bu hafta çerçevesinde yapılacak etkinliklerde vatandaşlarımızın trafik konusunda; bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi ile farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Günümüzde devletlerin gelişmişlik göstergelerinden birisi de trafik ve trafik güvenliğine verilen önemdir. Ülkeler bazında değişiklik göstermekle birlikte, trafik sorunu hayatın önemli ve kaçınılmaz unsurlarından birisi haline gelmiştir. Nitekim trafik kazalarında her yıl binlerce insan hayatını kaybetmekte ya da yaralanmaktadır. Bu ölüm ve yaralanmalar göz önüne alındığında trafiğin ne kadar önemli bir konu olduğu ortaya çıkmaktadır. Birey ve toplum üzerindeki olumsuz etkileriyle, büyük yıkımlara sebep olan trafik kazaları, ülkemizin, çözmesi gereken başlıca sorunları arasında yer almaktadır. Dünyada olduğu gibi Ülkemizdeki trafik kazaları da büyük maddi ve manevi kayıplara neden olmakta ve kendisini sürekli hissettirmektedir. İşte bu nedenlerle trafik kazalarını önlemek için toplumun her ferdine ve kesimine büyük sorumluluklar düşmektedir. Dolayısıyla Trafik güvenliğini sadece “denetim” başlığı altındaki polisiye tedbirlerle sağlamak mümkün değildir. Trafik konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi; teknik ve fiziki altyapının iyileştirilmesi, denetimin caydırıcı olması, yasaların işlerliğinin ve bu konuyla ilgili kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması ama bütün bunlardan daha da önemlisi, toplumda yer alan bütün fertlerin bilinçlenmesi ve trafik içinde yer alan sürücü, yaya ve yolcuların yeterli eğitimle donatılmasıyla sağlanabilir. Kısacası trafik kültürünün oluşturulup, yerleştirilmesinin problemin çözümünde çok önemli bir yol olduğunu ifade etmek gerekir.”  Dedi.
Slayt gösterisinin ardından tüm İlçe ilkokullarının katıldığı bilgi yarışmasına geçildi. Yarışmada tam puan alan  Büyükliman İlkokulu 1. liği alırken kuraya  kalan okullar arasından ikinciliği Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu ve  üçüncü ise Çavuşlu İlkokulu oldu. Ötül töreninin ardından program son buldu.