Vakfıkebir İlçesi'ne bağlı Soğuksu Mahallesi'nde 'Gençlik Buluşması' gerçekleştirildi.



İlçe Müftülüğü'nün gençlere yönelik yürüttüğü çalışmaları kapsamında, Soğuksu Mahallesi Merkez Camii'nde gerçekleştirilen Gençlik Buluşmasına, Vakfıkebir Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Adnan Demirtürk Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerle birlikte İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Rıdvan Açıkgöz, Soğuksu Mahallesi Merkez Camii İmam Hatibi Osman Kaim, mahalle muhtarı Ali Aydın, din görevlileri Hüseyin Sağlam, Davut Ertürk ve bazı vatandaşlar katıldı.
Akşam namazından bir süre önce camiye gelen gençler, ağaçlarla kaplı, yeşilliğin hakim olduğu cami avlusu ve etrafında temiz hava eşliğinde gezinti yaptı ve bu anı fotoğraflara yansıttı. Namazın cemaatle kılınmasından sonra ise camiye ait çok amaçlı salonda, İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Rıdvan Açıkgöz gençlerle, yatsı namazına kadar verimli bir sohbet gerçekleştirdi.
Oruç ve namaz ibadeti, Kur'an'ın ifadesiyle; kişiyi tüm kötülüklerden alıkoyan ve insanın nefsini terbiye eden bir yapıya sahiptir
Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla Oruç ibadetinin hikmet ve faydaları üzerinde duran Rıdvan Açıkgöz sohbetinde; "Ramazan ayının öncesinde içimizi heyecanın sardığı şu günlerde, Müslümanların hem dünya hayatındaki sosyal ilişkilerini hem de âhirete dönük kulluk vazifelerini tekrar gözden geçirmeleri ve Kur'an mektebinde görecekleri bu mânevî eğitime hazırlanmaları gerekmektedir. Kur'an'da Allah Oruç ibadeti ile ilgili bizlere, bu ibadetin tüm ümmetlere farz kılındığını bildirmektedir. Anlaşılan o ki; Oruç ibadeti her yönüyle tüm insanlığın kendisine ihtiyaç duyduğu bir ibadet olmakla beraber, inananları daha iyi bir insan olma yönünde de dönüştüren bir özelliğe sahiptir. Oruç ibadeti gibi namaz ibadeti de aynı anlama sahip ve yine Kur'an'ın ifadesi ile kılınmakla kişiyi tüm kötülüklerden alıkoyan ve insanın nefsini terbiye eden bir yapıya sahiptir. Eğer Ramazan ayındaki mânevî yolculuğumuza, oruç ve namaz ibadeti ayrılmaz bir ikili olarak eşlik ederse, nefis bizi herhangi bir kötülüğe sevk etme şansı bulamayacak ve mânevî otokontrol de sağlanmış olacaktır." sözlerine yer verdi.
İbadetler samimiyetle îfâ edildiğinde; Allah, kulunun tutan eli, işiten kulağı ve gören gözü olacaktır
İbadetlere rağmen, hatalara ve günahlara devam ediyor olmanın temelinde, ibadetleri îfâdaki samimiyetsizliğin yattığını belirten Rıdvan Açıkgöz, "Mümin kişi bilecek ki tüm ibadetlere rağmen hayatında hala hatalara ve günahlara devam ediyorsa sorunun temeli, yapılan ibadetlere ilişkin samimiyet noktasındadır. Şayet yapılan her iş samimiyet üzere binâ edilirse sadece rızâ-yı ilâhi hedef alınmış ve tüm işler Allah için yapılmış demektir. İbadetler samimiyetle îfâ edildiğinde de yine Kutsî bir hadis-i şerifin ifadesiyle; Allah kulunun tutan eli, işiten kulağı ve gören gözü olacaktır." dedi.
Gençlik faaliyetleri, hem okullar bünyesinde hem de okul saatleri dışındaki etkinliklerle devam ediyor
Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nün, müftülük bünyesindeki koordinatörlükler ve bürolar aracılığı ile farklı alanlarda, toplumun hiçbir kesimini açıkta bırakmayan birçok faaliyetler yürütme gayretinde olduğunu da sözlerine ekleyen Açıkgöz, "Son yıllarda büyük bir ivme kazanan gençlik faaliyetleri de, hem okullar bünyesinde hem de okul saatleri dışındaki etkinliklerle de devam etmektedir. Doğru bilgi kaynağını temin etmek ve bu bilgiyi insanlara aktarmaktan başka gayesi olmayan Diyanet işleri Başkanlığımız çalışmalarına hızla devam etmektedir. Umuyoruz ki daha güzel bir dünya, daha bilinçli ve şuurlu bir nesli inşâ edecek olanlar, bizler ve sizler olacağız. Bu vesileyle, yaklaşan Ramazan ayına hazır olmayı, Ramazan'ı hakkıyla îfâ etmeyi ve affedilerek bayrama ulaşmayı Allah cümlemize nasîp eylesin." sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Soğuksu Mahallesi'ndeki Gençlik Buluşması, yatsı namazının cemaatle kılınması, tesbih, tehlil, Kur'an-ı Kerim tilâveti ve duâ ile sona erdi.