Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan “Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi” nin yeni kursiyerleri 19-22 Mart tarihleri arasında eğitimlerini tamamladılar. Açılan kursta eğitimci olarak Rehber Öğretmen Alper Mumcu da görev aldı. Düzenlenen kursta sırası ile Yolcu İndirme ve Bindirme Kuralları, Trafik Sistemi ve Trafik Güvenliği, İletişim ve Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği konularında eğitim alan kursiyerler her modül sonunda sınava tabi tutuldular. Toplam 30 saatlik eğitim sonunda sınavlarda başarı sağlayan kursiyerler belgelerini almaya hak kazandı.

“ KİŞİSEL GELİŞİMİNİZ İÇİN BİR ADIM DAHA ATTINIZ”

“İletişim” modülünü anlatan Osman Tan Ortaokulu Rehber Öğretmeni Alper Mumcu kursiyerlere hitaben yaptığı değerlendirmede; “Sizler hayatınızla ilgili önemli bir insiyatif alıp bu kursa katıldınız ve kişisel gelişiminiz için bir adım daha attınız. Bizler öğrenmeyi, gelişmeyi hayat boyu kendimize şiar edinmeliyiz. Bakın size bir hikaye anlatmak istiyorum. Ahmet ve Zahmet adında iki oduncu varmış. Zahmet, sabah saat 6 da kalkar, acele ile kahvaltı eder ve bir an önce ormana gidip akşam 6 ya kadar dur durak bilmeden ağaç kesermiş. Ahmet ise saat 7,30 da kalkar, iyi bir kahvaltı eder akşam 5’e kadar ormanda dinlene dinlene ve güzel bir öğle yemeği de yiyerek ağaç kesermiş. Ahmet’in kestiği ağaç sayısı Zahmet’i her zaman geçermiş. Zahmet dayanamayıp sormuş “Sen benden daha az çalışıp ve daha çok dinlenip nasıl beni geçiyorsun?” Ahmet’in cevabı ise mevcut şartları iyileştirmek adına insiyatif kullanmak anlamına gelen bizlerin “Proaktif olmak “ dediğimiz tanımlamaya tam anlamıyla oturan ve kişisel gelişimin anahtarını elinde tutan yaklaşıma sahip bir cevap olmuş : “Ben her dinlendiğimde, baltamı biliyorum. Sen belki defalarca körleşen balta ile ağaca vururken ben senin yarın kadar vuruşla ağacı düşürebiliyorum”

Değerli kursiyerler sizlerde bugün burada baltanızı bilemek için geldiniz. Öğrendikleriniz şüphesiz ki hayatta karşınıza çıkan zorlukları daha kolay aşmanız için sizin yardımcınız olacak. Bir yola çıktınız ve ben sizleri bu girişimciliğinizden ötürü tebrik ediyorum” dedi.

Çeşitli iletişim oyunları, canlandırmalar, anketler ve hayattan birçok örnek olay ile zenginleştirilen modülün ardından kursiyerler memnuniyetlerini dile getirdi. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı içinde ikincisi açılan “Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi” kursuna talep olması halinde yeni bir kursun açılabileceği bildirildi.