Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Vakfıkebir Fen Lisesi Müdürü Cengiz Kasımay'ı ziyaret etti.



İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, kurum ziyaretleri kapsamında, İlçe Vaizi Osman Öztürk ve Murakıp Ömer Çınar ile birlikte Vakfıkebir Fen Lisesi Müdürü Cengiz Kasımay'ı makamında ziyaret etti.
Müdür Kasımay ile bir süre sohbet eden Müftü Köksal, eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili kendisiyle bilgi alışverişinde bulundu ve her iki kurumun öğrencilere yönelik değerler eğitimi kapsamında birlikte neler yapabileceği konularında istişarelerde bulundu. İlçe müftülüğünün lise öğrencilerine yönelik yürüttüğü çalışma ve faaliyetleri konusunda da bilgiler paylaşan İlçe Müftüsü Köksal, "Eğitim önemli bir hizmettir. Sizler bu hizmetlerinizle, topluma faydalı olacak iyi yetişmiş, eğitimli insanlar kazandırmakla aynı zamanda manevi olarak da katsayısı yüksek mükâfat (sevap) kazanıyorsunuz. Bizler de bu mükâfata ortak olmak istiyoruz. Gelecekte memleketimize yön verecek nesillerin yetiştirilmesinde müftülük olarak hem pay sahibi olmak istiyoruz hem de böylesi toplumsal bir görevimizin olduğunun da bilincindeyiz. Siz okul idarecileri ve öğretmenlerimizle işbirliği ve uyum içerisinde çalışmak istiyoruz. Yapılabilecek hizmetler notasında sizlerin ve öğrencilerimizin yanındayız. Ortak gayemiz Allah’ın kullarına emaneti olan çocukları, yetiştirmek maksadıyla eğitim yuvalarına teslim eden ana babaların emanetine sahip çıkarak onları ahlaki değerler etrafında buluşturabilmektir." dedi.
Eğitimin amacının topluma faydalı, ahlâkî değerleri özümsemiş, maddi ve manevi anlamda olgunluğa erişmiş nesiller yetiştirmek olduğunu ifade eden Müdür Cengiz Kasımay da, bu anlamda müftülükle işbirliğini önemsediklerini belirterek İlçe Müftüsü Köksal'a ve beraberindekilere ziyaretleri ve birlikte hizmet etme hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.