Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nün gözetim ve denetiminde faaliyet gösteren Kur'an kurslarında eğitim gören 4-6 yaş grubu minik öğrenciler cami ve Kur'an kursu ziyaretinde bulundular.



Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı merkez Kur'an kursu ile Kirazlık Mahallesi Kur'an Kursu'nda, 'Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi' çerçevesinde 'Kur’an Eğitimi ve Öğretimi' gören 4-6 yaş arası minik öğrenciler kurs hocaları (bayan Kur'an kursu öğreticileri)'nın refâkâtinde, ilçe müftülüğüne bağlı Mescid-i Aksâ Camii ile Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu'nu ziyaret ettiler.
Kursun bahçesinde gönüllerince oynayıp eğlenen miniklere meyve öğünlerinin ardından Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu'nda öğle yemeği ikram edildi. Daha sonra Mescid-i Aksâ Camii'ni ziyaret eden 4-6 yaş grubu minik öğrencilere, İmam Hatip Zekeriya Yüksel cami ile ilgili bilgiler verdi. Sorulu-cevaplı bir süre sohbetin ardından miniklerin cami ve kurs ziyaretleri sona erdi.
İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal miniklerin ziyaretleriyle ilgili; "Müslümanların, özelde de aziz milletimizin birlikteliğini temsil eden ve namazla özdeşleşen İslâm Dini'nin ibadet yeri camiyi yakinen tanıma fırsatı bulan yavrularımız, değerler eğitiminde mühim yeri bulunan camilerin, ibadet içtenliğinin somutlaştığı, namazın birlikte cemaat halinde bir bedenin uzuvları gibi birbirine kenetlenerek yerine getirildiği yer olduğunu eğlenerek, dokunarak ve severek öğrenmenin hazzını ve mutluluğunu yaşıyorlar. Camiye ait iç ve dış aksamı hocalarından öğrenme imkanı buluyorlar. Cami ziyaretinin âdâbından ve Hz. Peygamber (s.a.v)'in mühim uygulamalarından olan iki rek'atlık camiye saygı ve tâ'zîmin ifadesi olan Tahiyyetü'l-Mescid Namazı (camiyi selamlama namazı) da kılıyorlar. Son derece mutlu ve neşeli olduklarını gözlemliyoruz. Onların  mutluluğu bizleri de mutlu ediyor. Bu yavruları bizlere emanet eden anne-babalarına, onların eğitim-öğretimi ile ilgilenen hocalarına teşekkür ediyorum. Sağlık-afiyet diliyorum." dedi.