“BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk gazetemizi ziyaret ederek, MHP’nin Belediye Başkan Adayı ve meclis üyeleri ile ilgili açıklamada bulundu.


 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk gazetemizi ziyaret ederek, Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ve Haber Müdürü Sadık Aydın’a MHP’nin ilçe belediye başkan adayı ve meclis üyeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca Başkan Baltürk göreve geldikten sonra nezaket ziyaretlerine devam ettiğini söyleyerek bu kapsamda yerel basını önemsediklerini belirterek, Büyükliman Postası Gazetesine hem teşekkür hem de nezaket ziyaretinde bulunmak istediklerini söyledi.

“ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYORSUNUZ”
Göreve geldikten sonra yaptığımız faaliyetleri halkımıza duyurma noktasında gazetenizde bize de yer vererek ilgili haberleri yayınladığınız için ve bizim sesimiz olduğunuz için öncelikle sizlere teşekkür ederim diyen Başkan Baltürk sözlerine şöyle devam etti. Başkan Baltürk; “Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri olan bağımsız basın, toplumun yaşanan olaylardan zamanında haberdar olmaları ve sesini duyurmasını sağlayan, gerçek haberleri tarafsız bir şekilde kamuoyuna duyuran en önemli iletişim araçlarından biridir. Teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Gelişen teknoloji ve çağa ayak uyduran Türk basını bugün, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da gelişmektedir. Hiç kuşkusuz ki Türk basının geldiği düzeyde, basın çalışanlarının fedakarca gösterdikleri gayretlerin büyük payı bulunmaktadır. Gazeteciler, gücünü kamuoyu desteğinden alan, kamuoyunu bilgilendirme, vatandaşların haber alma hakkını ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getirmek gibi çok önemli bir görev üstlenmektedirler. Görevlerini yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin düzenli bir mesaisi olmadan, yaz-kış demeden halkı bilgilendirmek için verdikleri mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Aldıkları bilgiyi hızla, doğru ve tarafsız bir şekilde halka ulaştırmak gibi bir kamu görevi yapan basınımızın özgürce hareket etmeleri gerektiği inancımla tüm gazetecilerin maddi ve manevi olarak daha çağdaş ve demokratik şartlarda görevlerini yapabilmelerini diliyorum. Gece gündüz demeden çalışarak halkın haber alma ve bilgi edinme hakkı için mücadele ettiğiniz için siz değerli Büyükliman Postası Gazetesi'ne ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” Dedi.

“BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ”
MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, Vakfıkebir Belediye Başkan Adayı ve meclis üyeleri ile ilgili yaptığı açıklamada; “Belediye Meclis üyelerimiz için yasal müracaat süremiz 15 Ocak 2019 tarihinde sona erecektir. Bu süreç içerisinde Belediye Meclis üyeliği için müracaat edenler arasında yapacağımız değerlendirme ile meclis üyelerimizi belirleyeceğiz. Kesinlikle Belediye Başkan adayımız ile birlikte yerel seçimlere gireceğiz. Belediye Başkan adayımızı 15 Aralık 2018 sonrası kamuoyuna açıklayacağız. Başkan Baltürk, MHP İlçe teşkilatı olarak beklentileri karşılayacak bir adayla seçimlere gireceğiz. Halk arasında konuşulan ittifak söylentilerine hiç kimse kulak asmasın, kesinlikle ittifak söz konusu değildir. İddialı bir belediye başkan adayı ve meclis üyeleri ile sahada olacağız dedi.”
Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu; ilçede tarafsız ve objektif habercilik anlayışı ile örnek olmaya çalıştıklarını belirtti. Kamburoğlu nazik ziyaretten dolayı başkana teşekkür etti.