Vakfıkebir İlçesinde Polis ve Jandarma ekiplerinin görev yaptığı Kontrol Noktasında İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri COVİD-19 taraması yapıyorlar.



Sağlık Bakanlığı tarafından COVİD-19’la mücadele kapsamında Trabzon’a giriş noktasının en önemli kavşağı Vakfıkebir’deki kontrol noktası. Bu kontrol noktasındaki önlemler artırılarak ve hiç tavizsiz devam ederken, jandarma ve polis ekipleri de koordineli olarak 24 saat çalışma esasına göre görevlerini sürdürüyorlar. Bu kontroller kapsamında il dışından gelen ve Trabzon’a giriş yapacak olan yolcuların sağlık kontrolleri yapılarak şüpheli görülen vakalar ilgili hastanelere sevk ediliyor. Ayrıca Polis ve Jandarma ekipleri otobüslerin son düzenlemelerle birlikte düşürülen yolcu sayısına uyulup uyulmadığı da kontrol ediliyor.
Söz konusu kontrol noktasında denetime tabi tutulan yolculardan ve araç sürücülerinden bazıları, kontrol noktalarında görev yapan sağlık ve güvenlik personelinin kullanabilecekleri eldiven, maske, yağmurluk ve uzun süreli ateş ölçerlere de ihtiyaçları olduğu gerçeği de gözden uzak tutulmamalıdır. Yetkililerin bir an önce sahadaki sağlık ve güvenlik personelinin koruyucu ekipmanlarını temin etmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştular.