Türk Kızılayı Trabzon Yerel Afet Yönetim Şefliği ekipleri tarafından Kızılayın 150. Kuruluş yıl dönemi münasebetiyle Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (METEM) öğrencilerine seminer verildi.



Türk Kızılayı Trabzon Afet Yönetim Şefliği Ekibi, Kızılay’ın çalışmalarını tanıtmak ayrıca öğrencilere afet, kan bağışlama, ilk yardım ile insani yardım çalışmalarını ele alan Kızılaycılık bilinci vermek amacıyla seminer düzenlediler.
"TÜRK KIZILAY'ININ KURULUŞUNUN 150. YIL DÖNÜMÜ"
Semineri veren ekibin yaptığı açıklamada, Türk Kızılay'ından ulusal ve uluslararası insani yardım kampanyaları yapıldığını, kan bağışı organizasyonları düzenlendiğini, sosyal yardımlar yapılarak, ilkyardım ve afet eğitimleri verildiğini bildirdiler. Bu çalışmaların yanı sıra, okullarda her yaş grubuna uygun Kızılaycılık seminerleri verdiklerine dikkat çeken Kızılay ekibi, ayrıca okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileriyle farklı çalışmalar yürüttüklerini belirttiler. “Toplumların kaybolmaya yüz tutmuş manevi değerlerini ve bu bilinci canlandırmak ayrıca yeni nesillere aktarmaya çabalıyoruz. Bunu da bazen bir seminer, bazen ise bir proje kapsamında gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizin yaratıcı ve yenilikçi fikirlerine de açığız. Bu anlamda Kızılaycı gençlerimize kapımız her zaman açıktır. Amacımız daha çok insana yardım eli uzatabilmektir” dedi.
Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (METEM) Kızılay Kolu Kulüp öğretmeni Ayten Demirci ise yaptığı açıklamada; "Türk Kızılayın kuruluşunun 150.yıl dönümünü, amacını, anlam ve önemini belirten bir seminer verilmiştir. Bununla beraber aktif kutlama şenliği kutlanmaktadır. Kulüp öğretmeni olarak görev yaptığımız ekip arkadaşım Tülay Ayvaz Topu ve temsilcilerimiz ayrıca her sene seminer veren Trabzon Kızılay Ekibine teşekkür ederiz dedi."