Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen aday tanıtım töreninde yeniden AK Parti Vakfıkebir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.



Belediye Başkanı Muhammet Balta adaylığının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“SAYGIDEĞER HEMŞEHRİLERİM;
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsıma layık gördüğü bu kutsal göreve; bir kez daha sizlerin rızasını alarak, beş yıldır hizmet ettiğimiz Vakfıkebir’e hizmet etmeye kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz.
Bu kutlu göreve bizi tekrar layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Genel Merkezimize, Genel Başkan Yardımcımıza, milletvekillerimize, il teşkilatımıza, ilçe teşkilatımıza teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Rabbim çıktığımız yolda bizleri utandırmasın. Allah yar ve yardımcımız olsun”. Dedi.
"BAŞKAN MUHAMMET BALTA ?"
30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Vakfıkebir Belediye Başkanı seçilen Muhammet Balta seçim tarihinin en kolay seçim sürecinde aday olarak yola çıktı. En kolay aday olmasının nedeni ise karşısına aday adayı çıkmaması olarak değerlendirildi.
 Siyaset arenasına 2009 yılında AK Parti Vakfıkebir il Genel Meclis üyeliğiyle giren Başkan Balta, bu süreçte imar ve Bayındır Komisyon üyeliği, Ar-Ge ve Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı ve Encümen üyeliği görevlerinde bulundu. Avrupa birliği Destekli Yerel Yönetim Reformunun Devamına Destek ve güçlendirme projesi ve Vilayetler Hizmet Götürme Birliği Stratejik Plan hazırlanmasında deneyimlerini kazandı. İl genel meclisi üyeliği sırasında köylerde çöp toplama projesine öncülük ederek Türkiye’de ilk kez köylerde çöp toplanmasına Vakfıkebir’de başlanmasına vesile oldu. Bu proje daha sonra Türkiye geneline yayılmasında önderlik etti.
1968 yılında dünyaya gelen Başkan Balta,  1992 yılında Ankara Hacattepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi’nden Maden Mühendisi olarak mezun oldu. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında yöneticilik yaptı.  Evli ve üç çocuk babası olan Başkan Muhammet Balta orta derecede İngilizce biliyor.