Vakfıkebir İlçe Vaizi Ekrem Akbaş, gençlerle bir araya geldiği etkinlikte yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla "Kur'an-ı Kerim'de Ramazan ayı, Oruç İbadeti ve Hikmetleri" konu başlığı altında bir söyleşi gerçekleştirdi.



Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü'nün ortak çalışmaları kapsamında düzenlenen "Gençlerle Söyleşi" programı, Vakfıkebir Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Gençlere yönelik 3'üncüsü düzenlenen ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu, İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü İmam Hatip Rıdvan Açıkgöz ile birlikte bazı din görevlileri de iştirak ettiler.
Her ay farklı bir konuşmacının katılımı ile gerçekleşen etkinlik kapsamında bu ay İlçe Vaizi Ekrem Akbaş, "Kur'an-ı Kerim'de Ramazan ayı, Oruç İbadeti, Orucun Hikmetleri ve İnsana Kazandırdığı Hasletler" üzerine gençlerle, soru-cevap şeklinde yaklaşık bir saatlik bir söyleşi gerçekleştirdi.
Allah'ın yüceliğini takdir edebilen ve Kur'an'ın ruhunu kavramış olan Müslümanların ramazan ayının hikmetlerini iyi düşünüp kavramaları gerektiğini ve bu anlamda oruç ibadetinin; insanın kendini günah ve haramlardan koruyup kollaması, nefsî istek ve arzularını dizginlemesi ve kontrol altında tutması için emredilmiş bir ibadet olduğunu ifade eden Vaiz Ekrem Akbaş, gençlerin kendisine yönelttiği soruları cevaplarken, "Allah Teâlâ (c.c) Kur'an'da iman eden kullarına birçok emir ve tavsiyelerde bulunmuş, yapmaları gereken çeşitli ibadetleri bildirmiştir. Bu ibadetlerin her birinde müminler açısından sayısız hikmetler bulunmaktadır. Oruç'ta bu ibadetlerden biridir. Oruç, içimizdeki nefis ve enâniyet canavarını dizginleyen, insanî duygularımızın ve dolayısıyla ruhumuzun inkişâfını sağlayan bir disiplindir. Oruç, sadece midenin aç bırakılması değildir. Oruç, kişiyi ruhsal yönden terbiye eden bir ibadettir. Gerçek anlamda oruç tutan kimse, kelimenin tam anlamıyla ruhsal olgunluğa erişir. Dolayısıyla bütün uzuvlarımıza da, Allah'ın helâl ve haram sınırlarına riayet etmek suretiyle oruç tutturmalıyız. Gönlümüzün de nasiplendiği duygulu ve feyizli bir ibâdet olduğu bilinciyle oruç tutmalıyız." sözlerine yer verdi.