Vakfıkebir Şoförler Odası Başkanı İsmail Çobanoğlu, okul servisi esnafının sorunlar yumağı içinde yaşam savaşı verdiğini belirterek, 7 maddede sıraladığı sorunlara çözüm istedi.

Çobanoğlu, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Okul servisleri esnafları olarak ülkemizin geçtiği zorlu dönemde yaşadığımız sıkıntılara çözüm üretilmesini ve sorunun bir an önce çözüme kavuşması gerekliliği inancındayız.
13 Mart 2020 tarihinde pandemi nedeniyle okulların kapatılmasından dolayı servisçi esnafı olarak zorlu bir sürece girmiş bulunmaktayız. Servisçi esnafı 6 aydır çalışmadan ,2020 Eylül ayına okulların açılmasını beklemekteydik. Nitekim okulların uzaktan, kademeli ve seyreltilmiş eğitim modeline geçmesi nedeniyle tam olarak açılmaması gündeme gelmiştir. Genelge ile kapatılmayan ama dolaylı yoldan okulların kapatılması ile beraber servis sektörü de çalışamamış duruma gelmiştir. Devlet yetkilileri olarak servisçi esnafımıza bir an önce yardım elini uzatılması ve bu zorlu süreçten ülke ve millet olarak hep beraber çıkmak zorundayız. Servisçi esnafının artık bıçak kemiğe dayandığını, dayanacak gücünün kalmadığını belirtmek isteriz. Bu zorlu süreçte hangi işletme 6 ay dan daha fazla çalışmaması durumunda ayakta kalabilir? Öncelikle çocuklarımızın ve milletimizin sağlığı göz önüne alınmalıdır. Lakin bu süreçte devletimiz servisçi esnafının herhangi bir sorunun çözümü ve önerisi gündeme gelmemiştir. Araçlarımızın sabit giderleri halen devam etmektedir. Sigortalar, Bağkur ödemeleri, bandroller ,araç vizeleri, krediler, banka ödemeleri ve vergileri esnaf olarak ödemeye devam ettik. Bunlara çözüm üretilmesini bekleriz.
SORUNLARI 7 MADDEDE TOPLADI
Servisçi esnafının sorunları, çözümleri;
1-Pandemi dolayısıyla Bağkur, SSK, ve vergi ödemelerinin alınmaması
2-Belediyelere ödenen ruhsat harçların alınmaması
3-Sektör olarak devletimizin esnaflara nakdi desteğinin sağlanması
4-Krediler ve banka ödemelerinin faizsiz en az 1 yıl ertelenmesi
5-Araç yaşının bir an önce uzatılması, 12 yaştan 20 yaşa çıkarılması
6-Servis rehber personelinin 22 yaş ve lise mezunu olması zorunluluğunun kaldırılması
7-Okul servis araçlarında istenen kamera ve koltuk sensörünün ileri bir tarihe ertelenmesi
Bizler bu zorlu süreçte her zaman devletimizin yanında olmaya devam ettik. Devletimizden okul servisleri esnafı olarak sorunlarımızın çözümü ve ayakta kalabilmemiz için bir an önce gereğinin yapılmasıdır.”