Vakfıkebir İlçesi Nüfus Müdürlüğünde yeni hizmet, ehliyet bilgilerinin kimlik kartlarına yüklenmesine resmen başlandı. Artık ehliyet taşımak tarih oluyor.

İçişleri Bakanlığı yeni hizmeti olan ehliyet bilgilerinin kimlik kartlarına yüklenmesine resmen başlanmasının ardından Vakfıkebir nüfus müdürlüğünde iş yoğunluğu katlandı.

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri'nden (ALO 199) randevu alan vatandaşlar nüfus iş ve işlemlerini Vakfıkebir Nüfus müdürlüğünden yeni kurulan sıramatik sisteminden alacakları sıra numaralarıyla aynı günde hızlı bir şekilde yaptırabilecekler. Ayrıca yeni tip ehliyet sahibi vatandaşlar başvuruda bulunarak Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarına ehliyet bilgilerini de Vakfıkebir Nüfus Müdürlüğü’nde de işletebiliyorlar. Bu sayede vatandaşlar ehliyet taşıma zorunluluklarından da kurtulmuş oluyorlar. Ehliyetlerle kimlik kartlarının birleşmesi için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti yeni kimlik kartı ve Yeni Tip Sürücü Belgesi sahibi olunması gerekiyor. Çipli sistemi bulunan yeni kimlik kartlarına ehliyet bilgileri aktarılıyor. Ücretsiz olarak yapılan bu işlem için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesi olan randevu.nvi.gov.tr adresinden veya Alo 199’dan randevu alınması gerekiyor.

VAKFIKEBİR NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ VERİLERİNE GÖRE YAPILAN İŞLEMLER VE RAKAMLAR

Yeni kimlik kartlarını alan ve değiştiren 2451 kişi olurken yeni sürücü belgesi alan kişi sayısı 301, sürücü belgelerini yenileyen 562 kişi, pasaport alan 322 kişi, yeni doğan 218 kişiyken nüfus müdürlüğüne gelen ölüm sayısın 22 ve sağlık kuruluşlarında ölen 271 kişi yani toplamda 291 vefat eden sayısı oldu. Bunun yanında 132 evlenen çift evlenme muamelesi yaptırırken 60 çift te boşandı.

201 KİŞİNİN İSİM VE SOYADLARINDAKİ HATALAR DÜZELTİLDİ

Nüfus müdürlüğüne müracaat eden 1385 kişi de adres değişikliği gerçekleştirildi. Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7196 sayılı Kanunun açık hükmüne göre İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta Başkanlığında toplanan Vakfıkebir İlçe İdare Kurulunca 201 kişinin isim ve soyadlarındaki hatalar düzeltildi.

İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta konuyla ilgili yaptığı açıklamada; kanundan yararlanmak isteyenler 2525 sayılı Soyadı Kanunun 3 üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan, genel ahlaka uygun olmayan, toplum tarafından gülünç karşılandığı değerlendirilen ad ve soyadları mahkeme kararı aranmaksızın ilçe idare kurulunun vereceği kararla değiştirilebileceklerini belirterek değişikliklerin yapılabilmesi için vatandaşların başvuruda bulunmalarını istedi.