Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın ve Şube Müdürü Ömer Baştan, Bakanlığın Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi kapsamında Vakfıkebir Büyükliman İlkokulu Yazarlık Atölyesi'nde görsel tasarımlar eşliğinde düzenlenen "Dedemin Oyunları, Ninemin Oyuncakları" isimli etkinliğe katılarak öğrencilerin oyunlarına eşlik ettiler.

ANKARA TRABZON GÜNLERİ 2. GÜN ANKARA TRABZON GÜNLERİ 2. GÜN

“DEDEMİN OYUNLARI, NİNEMİN OYUNCAKLARI”

Vakfıkebir Büyükliman İlkokulu Yazarlık Atölyesi sınıfında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Suya Yazanlar Projesi kapsamında Dedemin Oyunları, Ninemin Oyuncakları Yaratıcı yazarlık atölyesi görsel tasarımları eşliğinde etkinlikler gerçekleştirildi. Eski çocuk oyunlarının şimdiki ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayarak boş kalan sokakların çocuk sesleriyle yeniden şenlendirilmesi amacıyla hikâye, tekerleme, sayışma,  yazma ve oyun etkinlikleri yapılmıştır. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun'un katılımı ile okul bahçesinde öğrencilerle oyunlar oynandı ve oyun alanı tasarımlarını yerinde inceledi.

“TÜM ÖĞRENCİLERİ TEBRİK EDİYOR, BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ”

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, "Dilimizin Zenginlikleri" ve "Suya Yazanlar" projeleri kapsamında Vakfıkebir Fen Lisesinde düzenlenen atölye çalışmalarına, Vakfıkebir Büyükliman İlkokulunda Dedemin Oyunları, Ninemin Oyuncakları Yaratıcı yazarlık atölyesi çalışmalarına ve Vakfıkebir Adnan Demirtürk İlkokulu öğrencileriyle masal okuma ve masal kitabı boyama etkinliklerine katıldık. Müdürlüğümüzce yürütülen Suya Yazanlar Projesi kapsamında Vakfıkebir Fen Lisesinde düzenlenen atölye çalışmalarına katıldık. Yazarlık üzerine ilham verici deneyim yaşatıldığı, Vakfıkebir Fen Lisesi ve Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilere yazma çalışmaları yaptırıldı ve masal yorumlama etkinlikleri düzenlendi. Bizde bu etkinliklere katılarak öğrencilerimizin çalışmalarını yakından görme fırsatı yakaladık dedi. Atölye çalışmalarına katılan Müdür Uygun, öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Etkinliklere katılan tüm öğrencileri tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyoruz dedi.