TZOB Teknik Hizmetler Kurulu teknik müşavirleri Neşe Tezer ve Bülent Uyanık, bölgedeki çiftçilerin sorunları, çözüm yolları ve proje çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunmak üzere kurum ve çiftçi ziyaretlerinde bulunuyorlar.





TZOB Teknik Hizmetler Kurulu teknik müşavirleri ve Ziraat Mühendisleri Neşe Tezer ve Bülent Uyanık İlk olarak Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanlığı’na gelerek Oda Başkanı Muhammet Kılıç ve yönetim kurulu üyelerinden ziraat odasının yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Daha sonra İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Tarım ve Orman İlçe Müdür Vekili Aslıhan Alp’i makamlarında ziyaret eden heyet, TZOB çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tezer ve Uyanık, ziyaretlerin ardından Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanlığı’na ait örnek bahçelerde incelemelerde bulundu. Ayrıca bayanların el emeği ile ürettikleri ürünlerin hazırlandığı atölyelerde de incelemelerde bulundular.
“ÇİFTÇİLERİMİZİN SIKINTILARINI VE DERTLERİNİ YERİNDE DİNLİYORUZ”
Türkiye Ziraat Odaları Birliğinden gelen Ziraat Mühendisleri Trabzon’un tüm ilçelerinde çiftçilerle birebir görüşüp, sorun ve önerilerini dinleyerek hazırlayacakları raporu Birlik Merkezine sunacaklarını belirttiler.
Ziraat Mühendisi Bülent UYANIK ve Neşe TEZER alanda üreticilerinin sorunlarını dinlemeye ilk olarak Düzce ilinden başladıklarını belirterek “ Şu an dokuz tarım bölgesinde veteriner hekim ve ziraat mühendislerini alanda üreticilerimizin sorunlarını dinliyoruz. Çalışmaya ilk olarak Düzce ve ilçelerinde başladık üreticilerimizi fındık bahçelerinde, seralarında, ahırlarında, bahçelerinde, kahvelerde ziyaret ettik. Sorunlarını ve taleplerini ilk ağızdan dinledik. Bu sorunları yerel mülki ve idari amirler ile tarımla ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla da görüşerek çözüme yönelik yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulunduk. 30 Ekim 2018 tarihinde başladığımız ve yaklaşık üç hafta sürecek olan Trabzon incelememize yoğun bir şekilde devam etmekteyiz. Her ziyaret sonrası hazırlamış olduğumuz raporları genel merkezimize iletiyoruz. Alan çalışmasının tamamlanması sonrası hazırlanacak olan kapsamlı rapor Genel Başkanımız Şemsi BAYRAKTAR tarafından başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere konunun tarafı olan ilgili Bakanlarımıza sunulacaktır” dedi.
 “RAPORLAR İLGİLİ BAKANLIKLARA ÇİFTÇİ TALEPLERİ OLARAK SUNULACAK”
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) teknik heyeti,  Vakfıkebir İlçesinde gezerek çiftçi sorunlarını rapor ediyor. Vakfıkebir ilçesinde incelemelerde bulunan ve Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç ve muhtarlar derneği başkanı İzzet Çilingir ile bir araya gelen heyete, Ziraat Odası yönetim kurulu da eşlik etti.
Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç, teknik heyetin birkaç gündür bölgemizde olduğunu belirterek, "Tüm ilçelerde kurum ve çiftçi ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Bu ziyaretlerde karşılıklı görüşmeler yapılarak sorunlar rapor olarak hazırlanıyor. Trabzon ilçeleri tamamlandığında hazırlanacak nihai rapor TZOB tarafından incelenecek ve gerekli çözüm önerileri hazırlanacak. Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından oluşturulacak rapor ilgili bakanlıklara ve Cumhurbaşkanımıza çiftçi talepleri olarak sunulacak." dedi.