Vakfıkebir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu, Vakfıkebir için hazırladığı projelerini seçim merkezinde düzenlediği toplantı ile açıkladı. Toplantıya Vakfıkebir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu’nun yanı sıra CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Olcay Bahadır, İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alpaslan Beşli ve Başkan Adayı Hacıfettahoğlu’nun taraftarları katıldı.

“BAŞKAN ADAYI HACIFETTAHOĞLU PROJELERİNİ AÇIKLADI”

Yalıköy, Vakfıkebir'in en eski yerleşim alanlarından biri olup, öncesinde Belde Belediyesi statüsüne sahip olmuş, 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile mahalle statüsüne geçmiş bir mahallemizdir. Bu özellikleri ile biraz pozitif ayrımcılığı hak eden bir yapıya da sahiptir. Önceki görev yerimde benzer özelliklere sahip bir mahalle ile çalışmış olduğumuzdan dolayı talepleri ve beklentileri biliyoruz. Yalıköy'ün beklentilerini bilerek ve sorunları yerinde inceleyerek projelerimizi oluşturduk.

"GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA" "GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA"

1-Yalıköy'ün Makine Parkı: Yalıköy’de kalacak ve oralı bir yetkili tarafından idare edilecektir.

2- Az Eğimli Basamaksız Köprü: Balıkçı barınakları ve millet bahçesine kolay ulaşım sağlamak amacıyla %5 eğimli, ahşap malzemeden bir köprü tasarlanmıştır.

3- Sokak Sağlıklı: Yıllardır çözülemeyen Pazaryeri sorunu kamu kaynağı harcanmadan olduğu yerde çözülecek. Hazırladığımız proje ile oluşturulan dükkanların satışı sayesinde elde edilecek kaynak ile arazinin kamulaştırma bedeli ve yapı inşaat bedeli karşılanabilmektedir. Bu sayede tek kuruş kamu kaynağı harcanmadan;

1- Pazar esnafının sorunu,

2- Pazar kullanıcılarının sorunu,

3- Mülk sahiplerinin sorunu

4- Güvenli ve temiz otopark sorunu

5- Şehrin dükkan sorunu çözüme kavuşturulacaktır.

Kent meydanı: ilçemizde meydan özellikleri taşıyan bir alan bulunmadığından mevcut parkın üst kotu ağırlıklı olarak sert zemin kullanılarak çözülmüş ve kent meydanı özelliklerine kavuşturulmuştur.

Ekolojik köprü: İnsan beyni zorunlu olmadığı durumlarda basamakları ve yüksek eğimde yürümeyi reddeder. Bu sebeple sahil yolu ve yoldan geçişlerin üst geçişlerle yapılması iskele ve sahilimiz ile ilçemiz arasındaki bağlantıyı koparmıştır. Tasarladığımız ekolojik köprüler ile vatandaşlarımızın ve özellikle özel çocuklarımızın %5 eğimi geçmeyen köprüler ile sahille, iskele ile buluşmalarını sağlayacağız. Atalarımızın yadigarı iskele de bu durumu memnuniyetle karşılayacaktır.

Kitap kafe: ilçemizde iyi işletilen kafelerimiz olsa da belli bir yaş ve kültür seviyesine sahip daha çok iş insanı ve bürokratlarımıza hitap edecek, sessiz bir mekan ihtiyacı olduğu tarafımızca tespit edilmiştir. Bu eksikliği giderebilmek adına gazino diye bildiğimiz Belediyenin teknik birimleri tarafından da kullanılan binanın doğu kısmında kalan bağımsız bölüme ekler yapılarak bir kitap kafe projelendirilmiştir.  Kitap kafenin içerisinde kitap satılan bölümler, öğrencilerin internet ve kitaplarda faydalanabilecekleri localar ve marka bir kahve mekanı bulunmaktadır.

Ekmek tanıtım ve satış alanı: Vakfıkebir Belediyesince coğrafi işaret alınan, geçmiş dönemlerden beri tüm ülkece bilinen, ilçemizin en önemli yöresel ürünü Vakfıkebir Ekmeğinin ilçemizde yeteri kadar tanıtılmadığı düşüncesindeyiz. Bu sebeple ilçemizin diğer il ve ilçelere geçiş güzergahına ekmeğin tüm üretim aşamalarının gösterildiği, ekmeğin tüm özelliklerinin anlatıldığı, ayrıca her fırınımızdan eşit miktarda ekmek alınarak veya her fırına satış reyonu hakkı verilebilecek bir alan oluşturulmuştur. Ayrıca kalan bölümler gelen ziyaretçilerin zamanlarını geçirebilmeleri için rekreasyon alanları olarak düzenlenmiştir.

Bütüncül sahil projesi: şehrimizin sahili maalesef ilçemize yakışır bir halde değildir. Sahilimizde moloz yığınları, taş kalıntıları, çöp alanları, istenmeyen bitki örtüsü, şantiye malzemeleri vb. Birçok malzeme bulunmaktadır. Turizm ile anılmasını planladığımız şehrimize bu durum kabul görmemektedir. Bu sebeple yeme içme mekanları, tuvaletler, ekolojik köprüler, ekmek tanıtım alanı ve açık yeşil alanlar içeren bütüncül bir kentsel tasarım projesi hazırlatarak sahilimizi ilçemize yakışır hale getireceğiz.