Vakfıkebir İlçesinde ikinci el oto galericilik yaparak geçimlerini sağlayan 16 esnaf yeni çıkan düzenleme sonrası Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı ziyaret ederek, sorunlarının çözümü noktasında fikir alışverişinde bulundular.



Vakfıkebir İlçesinde ikinci el oto alım satımı yapan esnaflarımız Belediye Başkanımız Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek, yeni çıkan kanun değişikliği sonrası yaşadıkları sorunlarla ilgili görüş alış verişinde bulundular.
“ARTIK BİNA ALTINDA OTO GALERİ AÇILMAYACAK”
Uzun zamandır gündemde olan apartman altı oto galerilerin taşınmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Söz konusu uygulama kapsamında artık konut ruhsatlı yapıların altında oto galeri açılamayacak. Açılmış olanlar ise yönetmelikle gösterilen yerlere taşınacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve 9 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik ile apartman altında galeri açılmasının önü tamamen kapandı.‘’İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’’ ile kesinlik kazanan düzenleme LPG’li araçların patlama ve yangın riski ile satışa çıkarılan araçların kaldırım ve yol işgali sonrasında gündeme gelmişti. Yürürlüğe giren düzenleme sonrası artık bina altlarında yeni oto galeri açılışına izin verilmeyecek.
“GALERİCİLER SİTESİ KURULMALI”
Belediye Başkanı Muhammet Balya’yı makamında ziyaret eden ikinci el oto galericiler, ”Yetki belgesi alımında yaşadıkları sorunlara çözüm bulunmasını istediler. Bina altlarından kurtarılmalarını ve Belediyeden şehir içinde ya da şehir dışında bir yer gösterilmesini ve bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasını talep ettiler.”
Belediye Başkanı Muhammet Balta ise yaptığı açıklamada ise, “Yapılan yasa değişikliği sonrası yeni düzenleme ile birlikte bina altı oto galericiliğin tarihe karıştığını belirtti. Oto galericilik işi ile uğraşan kıymetli esnaflarımızın bir araya gelerek galericiler sitesi oluşturmaları gerektiğini belirten Başkan Balta, İlçemizde bu işle uğraşan kıymetli esnaf arkadaşlarımızın bir araya gelerek galericiler sitesi yapmaları gerekiyor. Artık bina altlarından kalkacak olan oto galerilerin boş bir arazi üzerinde güzel bir site oluşturmaları gerekli. Bizler belediye olarak fiziki ve alt yapı anlamında kendilerine yardımcı oluruz. Esnaf arkadaşlarımız bir arazi bulsunlar biz belediye olarak imar düzenlemesi ve diğer her hususta yasaların gerektirdiği şekilde esnaflarımıza yardımcı oluruz. Başkan Balta, sorunları not alarak çözüm için gayret göstereceğim dedi.