Ankara Vakfıkebirliler Derneği tarafından düzenlenen “Birlik ve Dayanışma Yemeğine” yoğun ilgi gösteren gurbette yaşayan hemşehrilerimiz, programa katılarak hasret giderdiler. Vakfıkebir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısı ile Ankara Vakfıkebir’liler Derneğinin düzenlediği Birlik ve Dayanışma yemeğine; CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Sayıştay Üyesi İdris Bulut, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muharrem Çimşit, Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Serdar Musaoğlu, Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir Belediye Başkan Adayı Erdal Sayın, Vakfıkebir Bağımsız Belediye Başkan Adayları Fuat Koçal, Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu, Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, , Müminhan Bilgin, Ankara’da yaşayan bürokratlar ve çok sayıda Vakfıkebirli hemşerimiz katıldı.

“NİCE YİĞİTLER; KUMAŞI BAYRAK, TOPRAĞI VATAN, İNSANLARI MİLLET HALİNE GETİRMİŞTİR”

Ankara Vakfıkebirliler Derneği Başkanı Yakup Karadeniz yaptığı selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi. Başkan Karadeniz; “Ankara Vakfıkebirliler Derneğimizin düzenlediği birlik ve dayanışma yemeğinde siz değerli hemşehrilerimle bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyorum. Hepiniz hoş geldiğiniz, şeref verdiniz. Değerli hemşehrilerim, Ben sözümü fazla uzatmayacağım. Sadece birkaç konunun altını çizerek konuşmamı tamamlamak istiyorum. Birincisi, biz bu birlik ve beraberlik gecemizi her yıl 14 Şubat tarihinin hafta sonunda yapıyoruz. Bunun bizim için çok kıymetli bir anlamı var. 14 Şubat tarihi, halk arasında Sevgililer günü olarak bilinir. Doğrudur… Bizim için de 14 Şubat bir Sevgililer Günü’dür… Vakfıkebir’imizin düşman işgalinden kurtulduğu, milletin yeniden vatana kavuştuğu, hasretin vuslata erdiği bir sevgidir bizimkisi… Bu öyle bir sevgidir ki, Karadeniz Bölgesi’nden 1 milyon 200 bin kişi muhacir çıkmış, iki yıl sonra geriye sadece 180 bin kişi dönebilmiştir. İşte biz, bir yandan Vakfıkebir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlarken bir yandan da vatanı için bedeller ödemiş şehitlerimizi anmak için de bir aradayız. Nice yiğitler vardır ki, kumaşı bayrak, toprağı vatan, insanları millet haline getirmiştir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli kahramanlarımız ile hayatını vatanımız için feda etmiş, gelmiş geçmiş tüm şehitlerime bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.”

“İNSANOĞLUNUN MEMLEKET ÖZLEMİ BİTMEZ”

Değerli hemşehrilerim; “Doğduğum, sokaklarında büyüdüğüm Vakfıkebir’den doyduğum ve ekmeğimi kazandığım Başkentimiz Ankara’ya yıllar önce geldim. Hepimiz eminim ki Ankara’yı da çok seviyoruz. Ama insanoğlunun özlemi bitmez. İnsanlar kendilerini boşlukta hissettiklerinde yanlarında hep kendinden bildiği, kendi gibi yetişmiş, bağ kurabileceği kişiler olsun ister. İşte biz, bu yüzden varız. İşte biz, bu bağı sağlamak için, sizlerin yanınızda olabilmek için, kimsenin kendini boşlukta hissetmemesi için buradayız. Bu vesileyle, sizleri sadece birlik ve beraberlik yemeğimize değil, Derneğimize de davet ediyorum. Hemşehrilerimizin arasında kurduğumuz kardeşlik hukukunun devamını hedefliyoruz. Böyle organizasyonlar, gönülden verilen desteklerle gerçekleştirilebilmektedir. Bu anlamlı buluşmamıza vesile olan destek veren, katkı sunan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta’ya, İşadamı Sayın Enver İskenderoğlu’na, İşadamı Sayın Furkan Yüksel’e ve Vakfıkebir Fırıncılar Derneği Başkanı Sayın Davut Kutoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Büyükliman Postası Gazetesi Ahmet Kamburoğlu’na hepinizin önünde yürekten teşekkür ediyorum.

“BİZLERE DESTEK VEREN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN”

"MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ" "MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ"

Yine, geleceğimiz olan gençlerimizin eğitimlerinde onlara burs veren, emek veren, gönül veren tüm hemşehrilerimden Allah razı olsun. Onlar kendilerini biliyor, birçoğu kültürümüz ve inancımız gereği isminin geçmesini istemedi. Hepinizin huzurunda, elini taşın altına koyan bu yürekli insanlara da teşekkür ediyorum. Ve tabii ki, bizi bu sene de yalnız bırakmayan, yanımızda olan, buluşmamıza anlam katan siz değerli hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki Ankara’dasınız, iyi ki buradasınız. Gecenizin güzel geçmesini diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah’a emanet olun dedi.”