AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun “Üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz Mübarek gecelerden birisi olan Miraç Kandiline erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Miraç Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Üç ayların başlangıcında idrak ettiğimiz Regaip Kandilinin ardından feyiz ve bereketin arttığı bir başka mübarek gece olan Miraç Kandiline erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in mukaddes ve manevi yolculuğunu ifade eden Miraç, biz Müslümanlar için manevi bir terfidir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya oradan da en üst makama yükseltilişini ifade eden ‘Miraç’, Hz. Peygamberin şahsında insanlığa sunulmuş ulvi bir yükselişin sembolüdür. Manevi duygularımızı canlandıran, iç dünyamıza doğru bir yolculuk yaparak kendimizi sorgulamamızı sağlayan kutsal gün ve geceler; bizlere, bireysel ve toplumsal olarak iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allah’ın rızası doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazeleme fırsatları sunar. Bu fırsatları ganimet bilerek, günahlarımızdan temizlenmek için Rabbimize tövbe etmeli, rızasına uygun yaşayabilmek için O’ndan yardım istemeliyiz. Tüm insanlığı etkileyen, bedenlerin sıhhatini bozan bir virüsle mücadele ettiğimiz bu dönemdebu feyizli gecenin anlam ve idraki ile şükretmeli, Yüce Rabbimizden sağlık, sıhhat ve afiyet dilemeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Vakfıkebirli hemşerilerimizin, aziz milletimizin, Alem-i İslâm’ın Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Miraç değerlerinin tüm insanlığın hayrına vesile olmasını, yükseliş ve yücelişimizin nefislerimizden başlayarak dalga dalga toplumun her kesimini kuşatmasını, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını temenni ediyorum.