Vakfıkebir Hükümet Konağı önünde ‘Yeşil Vatan ve Orman Vatandır’ sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte bir açıklama yapan Vakfıkebir Orman İşletme Şefi İlhan Kutanis; 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında Vakfıkebir İlçemizde yaklaşık 5 bin adet ücretsiz fidan dağıtımı yapıyoruz. Vatandaşlarımızı ağaç dikme konusunda teşvik etmek ve ormanlarımızı korumak konusunda bilinçlendirmek için bu etkinliğimizi ilçe ve ülke genelinde yapıyoruz. Dağıtıma İlçe Kaymakamımız sayın Dr. Hacı Arslan Uzan ve Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta beylerde katıldı. Öğrencilerimizi bilinçlendirmek için Cumhuriyet İlk Okulu öğrencilerimizde etkinliğimize katıldı dedi.

“ORMANLAR, BİR MİLLETİN EN ÖNEMLİ ZENGİNLİK KAYNAĞIDIR”

Orman İşletme Şefi İlhan Kutanis sözlerine şöyle devam etti, “21 Mart Dünya Ormancılık günü, orman varlığının önemi, erozyonla mücadele, iklim değişikliği ve buna benzer sorunların hatırlatılması ve vurgulanması amacıyla kutlanmaktadır. Ormanlar ülkelerin doğal güzellikleri, temiz havanın ve suyun tutulduğu, depolandığı ve diğer canlıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiği, çok yönlü faydaları olan kaynaklardır. Ormanlar bütün bu faydaların yanında, ekonomik olarak da bir ülkenin temel kaynaklarındandır. Sahip olduğumuz, bu doğal güzelliklerin korunması, geliştirilmesi ve ülkeye katılmasındaki öneminin artırılması için, herkese önemli görevler düşmektedir. Çevre bilincinden yoksun davranışlar, dünyamızın giderek yaşanabilir bir mekân olmaktan hızla uzaklaşmasına neden olmaktadır. Ormanlar, bir milletin en önemli zenginlik kaynağıdır` dedi.

Kutanis, “Doğal güzellikleriyle sağlığımıza olumlu etki eden, topraklarımızı koruyan, binlerce çeşit canlıya yuva olan, hava kirliliğini önleyen ve daha nice faydasıyla eşsiz bir doğa harikası olan ormanlarımıza karşı son derece duyarlı ve özverili olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nı ağaca, yeşile, tabiata olan sevgimizi ve duyarlılığımızı arttırmasına vesile olması temennisiyle kutlarım” şeklinde konuştu.

Fidan dağıtım töreninde 5 bin adet Çınar, Ladin, Taş Elması, Mazı ve Akçaağaç fidanları plastik tüplerde dağıtıldı.