12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla Vakfıkebir Devlet Hastanesinde görev yapan hemşireler için bir etkinlik düzenlendi.



12-18 Mayıs Hemşireler günü nedeniyle Vakfıkebir Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Vakfıkebir Devlet Hastanesinde görev yapan hemşireler ile bir araya geldiler. Çalışma hayatında bir rekora imza atan ve 43 yılını tamamlayarak emekliye ayrılan hemşire Leyla Taş’a plaket verildi. Günün anlam ve önemine ilişkin bir açıklama yapan Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Aydın Kant şunları söyledi.
Başhekim Uzm. Dr. Aydın Kant; “Sağlık, bireylerde zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek guruplarından biri ise hemşirelerdir. Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir. Hemşire, dil, din, ırk ayırımı gözetmeksizin birey aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Şefkat, disiplin ve ciddiyetten uzak birinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Çünkü hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç olan insanlara hizmet etmektedir. Bu yönü düşünüldüğünde, hemşirenin hem eğitim açısından hem de psikolojik ve sosyal açıdan desteklenmesi gereken bir meslek gurubu olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu anlamda Özellikle hastanemiz hemşirelerine yürekten teşekkür ediyorum. Hepsi mesleğinin bilincinde, hizmette farkındalık yaratan insanlardır.’’ Dedi.