"19 Ekim Muhtarlar Günü" münasebetiyle, Vakfıkebir Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.


 
19 Ekim 2015 tarihli ve 11 sayılı Başbakanlık genelgesi ile muhtarlar günü olarak ilan edilen “19 Ekim Muhtarlar Günü” kutlamaları, Vakfıkebir Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle yapıldı.
Hükümet konağı önündeki törende yapılan Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının  okunması ile devam eden tören, Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir'in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.
 
"HEM SEVİNÇTE HEMDE HÜZÜNDE HALKININ HER ZAMAN YANINDAYIZ"
 
Dernek Başkanı İzzet Çilingir; "Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda anda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımızın kapısı olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hemde hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Gerek milli gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, İlçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın "Muhtarlar Günü'nü" en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum. Yerel yönetimlerin ilk basamağı olan köy ve mahalle muhtarları olarak görev yapmakta iken şehit olan ve vefat eden tüm muhtar arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum." Dedi.