Trabzon Vakfıkebir İşadamları Topluluğu (TVİT), Vakfıkebir İlçesi Deregözü Ortaokulu Müdürlüğünün organize ettiği ve ortaokul öğrencilerine yönelik kariyer günleri etkinliği kapsamında örnek çalışmalar yapmaya devam ediyorlar.



İş alanlarında başarılı olmuş işadamlarının oluşturduğu TVİT topluluğu yaptığı başarılı çalışmalar ile ilçede örnek olmaya devam ediyorlar. Bu çalışmalar kapsamında sık sık öğrenciler ile bir araya gelen TVİT üyeleri, eğitime ne kadar önem gösterdiklerini de böylece kanıtlıyorlar. Kendi tecrübelerini öğrencilere aktaran TVİT üyeleri, Vakfıkebir İlçesi Deregözü Ortaokulunda eğitimlerini sürdüren ortaokul öğrencileri ile kariyer günleri buluşmasını gerçekleştirdiler. Yapılan Kariyer günleri programına Okul Müdürü İshak Karagüzel ve Müdür Yardımcısı Selçuk Çalık’da katıldı.
“ZAMANIMIZI ÇALAN TEKNOLOJİK ALETLERDEN UZAK DURMANIZ GEREKMEKTEDİR”
Okulun konferans salonunda okulun Ortaokul öğrencilerine hitaben konuşma yapan TVİT üyeleri,  öğrencilerin sınavlarına hazırlanmalarında en büyük engel olan ve zamanlarını çalan teknolojik aletlerden öğrencilerin mutlaka uzak durmalarını söylediler. Öğrencilere hedeflerini şimdiden belirlemelerini öneren İşadamları, öğrencilere ayrıca eğitici öğretici programları izlemlerini ve takip etmelerini istediler. İşadamları, “TEOG da zamanı iyi yönlendirmeniz, verimli çalışmalar yapmanız, zamanımızı çalan teknolojik aletlerden uzak durmanız gerekmektedir. Gelecekte ne istiyorsanız onu şimdiden, bu yaşta hedef alarak belirleyin. Eğitici öğretici programları izleyin ve takip edin.” Öğrencilerin ilgilendikleri meslekleri daha yakından tanımaları onların geleceği acısından çok önemli. Bununla birlikte eğitim hayatı ve mesleğini seçmede kendi hayatlarından örnekler veren işadamları, kararlı olmanın, amaçların ve hedeflerin peşinden gitmenin, istemenin önünde hiçbir engelin duramayacağının da altını çizdiler.



“İYİ İNSAN OLMAK HEPİMİZİN ASLİ VAZİFESİDİR”
İnsanın kendisini sadece akademik alanda geliştirmemesi gerektiğine vurgu yapan İşadamları, öğrencilere şu tavsiyeleri verdiler: “Şu anda sizler Liselere geçiş durumuna odaklanmışsınız. Akademik başarı mutlak olarak gerekli fakat bir insan kendini sosyal olarak geliştirmemişse, akademik başarının da hiçbir manası yoktur. Şu anda sizlerin hayalleri, idealleri var, olması da lazım, büyük hedefler koymak lazım ama bu hedeflere koşarken, insani değerleri hiçbir zaman unutmamamız lazım. Akademik olarak hepimizin kendine göre bir kapasitesi var. Kimi matematikte iyidir, kimi fizikte iyidir, kimisi ise İngilizcede iyidir. Kimide el sanatlarında iyidir. Ama onun ötesinde iyi insan olmak hepimizin asli vazifesidir. Olmazsa olmazımızdır. Akademik çalışmaların yanında eğer iyi birey olursak, önümüz her zaman açıktır. Allah’ın izniyle ummadığınız yerden ummadık kapılar açılacaktır. Sizler yarın ebeveyn olarak en önemlisi sizden sonraki nesli işleyeceksiniz, hepiniz birer eğitmensiniz. En baştaki eğitmen anne babadır. Önce kendimizi, evlatlarımızı eğitecek hale getirme zorunluluğumuz var. Hayatta işlemesi en zor olan şey ve bunları işleyip o noktaya getirebilmek birey olarak bizim elimizde. Bunun için çok çalışmamız ve çok okumamız gerekiyor.  Okullarınızda İşin aslı ve manevi değerleriyle ilgili ebedi hayata yönelik olarak bilgilerle donatılıyorsunuz. Buda sizin için çok büyük bir avantaj. İşin o boyutundan bakarak, yarın nitelikli bireyler, nitelikli şahıslar olarak en önemlisi olarak bizden sonraki nesilleri işleyebilmektir.”
 “HER DÜŞÜNCEYİ DİNLEYİN, HER GÖRÜŞE DE SAYGI DUYUN”
Öğrencilere her kitabı okumalarını öneren TVİT üyeleri : "Her kitabı okuyun. Her düşünceyi dinleyin, her görüşe de saygı duyun ve itibar edin, onların hepsinin bileşkesi sizin yön pusulanız ve yol haritanız olsun. Taassup içinde olmayın, hangi kitap olursa olsun, hangi televizyon kanalı olursa olsun hepsini dinleyin. Tek kanaldan beslenmeyin. İnsanın yaratılışı zaten buna müsait değil. Şimdi siz her gün limon yerseniz olur mu? Her kes pekmez, bal yerse olur mu? Ayrı ayrı besinler yiyeceksiniz ki vücut tekamül etsin. Sosyal bilimciler insan bio sosyal ve kültürel bir varlıktır diyor. Sadece biyolojik özellikleriyle de insanı sağlıklı bir yapıya ulaştıramazsınız. Aynı zamanda sosyolojik anlamda ve manevi anlamda onu da tatmin edecek, duygularına hitap edebilecek, onları doyurabilecek gıdaları insanlar kendileri bulup, hem sosyal yönde, hem psikolojik yönde, hem de biyolojik yönden sağlıklı olması için, insan olması için bu gereklidir.” Dediler.