Tonya sınırları içinde bulunan 1280 rakımlı Sivri Tepesi'ne yapılacak olan Şehitlik anıtı ve yürüyüş yolu projesi için çalışmalara başlandı.

100 metrekare anıt ve kitabe, 30 metre uzunluğunda Türk Bayrağı ve yaklaşık 1,5 km uzunluğunda yürüyüş yolunun yapılacağı proje ile ilgili fizibilite çalışmaları yapılıyor. Tonya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Esmer, Heykeltıraş Cemil Güntepe ve Belediye Meclis Üyesi Murat Güney ile alanda incelemelerde bulundu.

Tüm Tonya Şehitlerine ithafen yapılacak Şehitlik anıtı ve yürüyüş yoluyla ilgili konuşan Tonya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Esmer, “Tonya'mızın görülmeye değer, doğa harikası Sivri Tepesi'nde Tonya Belediyesi tarafından yapılması planlanan Tonya Şehitleri Anıtı ve Yürüyüş Yolu için Heykeltıraş Cemil Güntepe ve Belediye Meclis Üyesi Murat Güney ile fizibilite çalışmalarına başladık. Burası Tonya’nın en güzel, en yüksek tepesi. Doğal bir teras özelliği var. Hiçbir şekilde bozulmamış bakir bir doğası var. İnsanların gelip huzur bulabilecekleri bir yer. Biz de vatan için Tonya için Trabzon için canını feda eden şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek adına böyle bir proje düşündük. Yaklaşık 100 metrekare alan içerisinde anıt ve kitabe olacak. Tüm Tonya şehitlerimize ithafen yapılacak. Kitabede şehitlerimizin isimleri olacak. Ayrıca 30 metre yüksekliğinde Türk bayrağı dikilecek. Anıt, doğaya uygun, Tonya’nın doğal taşlarından inşa edilecek. Ayrıca Sivri Tepesine çıkan bir yürüyüş yolu olacak. O da yaklaşık 1,5 km olacak. Geçmişlerini unutan toplumlar geleceklerine yön veremezler. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.” dedi.