Tonya’da Kütün Caddesi’nin adı Recep Tayyip Erdoğan Caddesi olarak değiştiriliyor. Konu ile ilgili olarak Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel bir açıklama yaptı.



Beşel açıklamasında şunları söyledi; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayeleriyle son yıllarda ilçemizde yapılmış olan ve halen yapılmaya devam etmekte olan tarihi mahiyetteki yatırımların ilçemizde nasıl bir değişim ve dönüşüm yarattığı, ilçemizin bugünü ve geleceği için ne kadar önemli olduğu bütün kamuoyunun malumudur.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan;  bir taraftan ilçemizde tarihi yatırımlarla çok önemli değişim ve dönüşüme vesile olurken diğer taraftan sayın Cumhurbaşkanımız 25 Ağustos 2019 tarihinde ilçemize teşrif ederek ilçemizi onurlandırmış, Tonya ilçe merkezinde ve ilçe merkezi Erikbeli arası mahallelerimizde halkımızla bir araya gelmiş, Erikbeli Yaylası'nda Tonyamızın ve yöremizin en önemli turizm yatırımı olan FOLEYA Turistik tesisinin açılışını yapmış ve yine seyahat ettiği karayolundan geri dönerek ilçe merkezinden ayrılmıştır. İlçemizde Cumhurbaşkanı düzeyinde bu derece anlamlı ve geniş kapsamlı bir ziyaret ilçemiz adına tarihi bir olaydır.Tarihi yatırımlarla ilçemizin değişimine ve gelişimine vesile olan sayın Cumhurbaşkanımızın ilçemizde karayoluyla seyahat ettiği ve seyehatinin başlangıcından sonuna kadar halkımızla biraraya geldiği caddeye Recep Tayyip Erdoğan Caddesi isminin verilmesinin ilçemize kazandırılan yeni bir güzellik olacağını değerlendirdim.
Vatandaşlarımızın, şahsımın, AK Partili meclis üyelerimizin ve AK Parti İlçe Teşkilatımızın da ortak değerlendirme ve düşünce birliği içeresinde meclis üyesi arkadaşlarımız bu yönde  meclisimize bir önerge vermiş önerge kabul edilerek  gerekli iş ve işlemler başlatılmıştır. Elbette ki önerge gereğinin yerine getirilerek sonuçlandırılması bir takım iş ve işlemleri gerektirmekte olup gerekli iş ve işlemleri hızla takip etmekteyiz.
Süreç Büyükşehir Belediyemizin ilgili daire başkanlığının da bilgisi dahilinde ilerlemektedir. Muhtemelen bir sonraki Büyükşehir Meclis toplantısında kıymetli Üyelerimizin desteği ile bu süreç nihayete erecek ve Kürtün Caddesi adı Recep Tayyip Erdoğan Caddesi olarak değişecektir.
Hemşerilerimizden bu yönde aldığımız yoğun destek mesajlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Tonyamız için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.