Vakfıkebir İlçesi’nde Belediye Başkanı Muhammet Balta tarafından yaptırılan 1100 metrelik yürüyüş ve bisiklet yolu havaların güneşli olması nedeniyle vatandaşın ilgi odağı oluyor.

Vakfıkebir Belediyesi tarafından ihale edilerek Belediye Plajı projesinin devamında Belediye Başkanı Muhammet Balta tarafından yaptırılan yürüyüş ve bisiklet yolu sonbaharda havaların güzel gitmesi ve Pandemi tedbirleri çerçevesinde hareket alanları kısıtlı olan vatandaşların nefes almasına imkan sağlıyor. COVİT-19 hastalığı nedeniyle kısıtlı alanlarda hareket etmek zorunda kalan vatandaşlar kısıtlı alanların dışında temiz hava almalarına olanak sağlamak için hem spor yapmak hem de yürüyüş yapmak insanların vazgeçilmezi oldu. Zemini kauçukla kaplanarak yürüyüş ve spor aletleriyle desteklenen 1100 metrelik yürüyüş ve bisiklet yolu bu sıkıntılı süreçte vatandaşlar tarafından her geçen gün daha fazla kullanılmaya başlandı. Yolun kauçukla kaplanmasının bel, adale ve eklemleri rahatlattığını belirten vatandaşlar, yapılan yürüyüş ve bisiklet yolunun güzide ilçemizde önemli bir eksikliği giderdiğine dikkat çekerek Belediye Balkanı Muhammet Balta’ya teşekkür ettiler.

Vatandaşların, sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun olarak yoğun kullandığı spor ve yürüyüş yaptığı alanlardan birisi olan yürüyüş ve bisiklet yolu vatandaşların uğrak yeri olmaya devam ederken Vatandaşların, yürüyüş yolunun kenarlarına çöp kovalarının konulması gerektiğinin altını çizdiler. Ayrıca vatandaşlar bu alanı kullanan arkadaşlarının biraz daha temiz kullanılması gerektiğini belirterek, ufak çaplı da olsa yolun deforme olduğunu ve bakımının yapılması gerektiğini belirttiler.