Vakfıkebir Belediyesi Araç Onarım ve Bakım (Kademe) sahası içerisinde bulunan araç parkı ve binasında yangın tatbikatı yapıldı.

Yaşanabilecek acil durumlara karşı hazırlıklı ve soğukkanlı olunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen tatbikatı Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Olcay Bal da bizzat izledi.

Vakfıkebir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen Acil Durum Tatbikatı sirenlerin çalmasıyla başlatıldı. Vakfıkebir Belediyesi Araç Onarım ve Bakım (Kademe) sahası içerisindeki binaya acil durum sonrası suni duman ve alevler yansıtıldı. Binada kalanlara Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından müdahale edildi.

Konuyla İlgili yapılan açıklamada, Vakfıkebir gibi büyük bir ilçemizde olası büyük bir yangına İtfaiye Grup Amirliklerince müdahalenin etkin,  doğru ve koordineli bir  şekilde yapılabilmesini sağlamak maksadıyla, ilkini Arsin organize sanayi bölgesinde gerçekleştirdiğimiz gerçeğe yakın senaryoya sahip tatbikatlarımıza Vakfıkebir de devam ettik. Senaryo gereği fabrika gibi bir endüstriyel bir yangında içeride kalan vatandaşların tahliyesi ve bu tahliyeyi yapabilmek için sıkışan kapının kesici ayırıcı kullanarak açılması, içeride yangının söndürülmesi ve müdahale sırasında yaralanan bir itfaiyecinin tahliyesi, dışarıdaki akaryakıt tankerine sıçrayan yangının köpük işlenerek ve fikrasyon kurularak söndürülmesi ile çatıya kaçan vatandaşların merdiven ile kurtarılması gibi aynı anda birçok zor ve kompleks müdahaleyi başarı ile icra ettik.

Tatbikata, İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Olcay Bal başta olmak üzere  Vakfıkebir Beşikdüzü ve Akçaabat itfaiye grup Amirliklerince 4 araç ve 17 personel katılırken TİSKİ'den de su tankeri takviyesi alınmıştır. İtfaiye Daire Başkanlığının daha iyi seviyeye gelmesi için mesai mefhumu gözetmeksizin tatbikatlarımız düzenli olarak her ilçemizde yapılmaya devam edilecektir denildi.