İlçenin Polis bölgesindeki huzurun ve güvenin sağlanması için 24 saat çalıştıklarını dile getiren Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdür Vekili Merthan Çelikdağ,  Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu ile ilçe gündemi üzerine sohbet etti. Vakfıkebir’in huzurlu ve güvenli bir ilçe olduğunu söyleyen Çelikdağ sözlerine şöyle devam etti.

“BASIN OLARAK SİZLER GÖREVİNİZİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRİYORSUNUZ”

YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADILAR YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADILAR

Toplumun doğru habere ulaşmasında basının önemli bir işlevi bulunduğunu belirten Emniyet Müdür Vekili Merthan Çelikdağ, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınızı kutluyorum dedi. Çelikdağ, Teşkilat olarak gazetecilerin görevlerini yerine getirirken her türlü kolaylık sağlanıyor. Gazetecilerde bizler gibi kamu görevlerini yerine getirmek için çaba harcıyorlar. Büyükliman Postası Gazetesi olarak sizlerde bu görevi layıkıyla yerine getiriyorsunuz. Bölgenin en etkili ve güçlü gazetesisiniz. Ses getiren haberlere imza atıyorsunuz. Bu anlamda yerel basın çok önemli ve bizler sizleri önemsiyoruz dedi. Vakfıkebir ilçemiz son yıllarda büyüyen ve gelişen bir yapısıyla bölgenin merkezi konumundadır. Bu gelişme doğrultusunda vatandaşın polis şefkatini ilçenin her kesiminde her zaman his etmesine çaba gösterdiklerini dile getiren Çelikdağ, şunları söyledi: “Yıllar önce yaşanan olumsuz olaylarla sık sık gündeme gelen Vakfıkebir, artık ekonomik gelişme, yeni yatırım olanaklarıyla gündeme gelmektedir. Devletimizin ilçede yaptığı yatırımlar ilçenin gelişmesi açısından son derece kıymetlidir. Yeni emniyet müdürlüğü binası bunlardan sadece bir tanesidir. Buda ilçenin adının duyurulması adına son derece önemlidir. Emniyet müdürlüğü binamızın yapılıp hizmete girmesinde emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. Vakfıkebir dışarıda artık huzur ve güvenin olduğu, rahatça yaşanabilecek güvenli bir liman ilçesi hüviyetine girmiştir. Bu konuda emeği geçen teşkilatımızın her kademesinde çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, kutluyorum. Teşkilat olarak mevcut sorunların çözümü konusunda önemli mesafeler kat edildi. Bu ilçe için son derece önemlidir.”

“VAKFIKEBİR HUZURLU VE GÜVENLİ BİR İLÇEDİR”

İlçenin asayiş sorunlarını yakinen takip ettiğini dile getiren Müdür Vekili Çelikdağ: ” Devletimiz bize bu görevi verdi ve layıkıyla yerine getirmek için gece gündüz tüm birimlerimizle çalışmaktayız. Bizim için halkımızın güvenliği, namusu ve huzuru en başta gelir. Biz bunun için çalışmakta ve maaş almaktayız. Kamuoyunu yakından takip eden gazeteci arkadaşlarımızla her zaman irtibat halindeyiz. Halkımızın her türlü şikayet ve önerilerine en hızlı şekilde ve kararlılıkta cevap veriyoruz. Vatandaşımız bizi aramaktan çekinmesinler. 7′ den 70′ e tüm vatandaşımızın huzuru için mesai harcıyoruz, harcamaya da tüm gücümüzle devam edeceğiz. İlçemiz yaz döneminde gurbetçilerin gelmesiyle birlikte nüfus olarak kalabalık bir konuma ulaşıyor. Buda bazı küçük sorunları beraberinde getiriyor. En başta trafik sorunu olmak üzere küçük çapta sorunlar. Bu sorunların aşılması için elimizden geleni yapıyoruz. Bayram süresi içerisinde ve devam eden günlerde trafik kontrol uygulaması yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. İlçemizin huzur ve güveni için bu kontrolleri yapmak zorundayız. Ehliyetsiz ve muayenesiz araç sürenler, bağırtılı eksoz kullanan, plakasın ve ruhsatsız motor kullananlara yönelik çalışmalarımız ilçenin huzur ve güveni için devam edecek. Amacımız kesinlikle ceza yazmak değildir. Kurallara uyulan bir ilçe oluşturmak. Halkımızın ve sürücülerin de bu süreç de kurallara uyarak bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Vakfıkebir huzurlu ve güvenli bir ilçedir. Vatandaşlarımızın huzuru için polis teşkilatı olarak 7/24 esası ile görevimizin başındayız. Misafir berberliğiniz için sizlere teşekkür ediyorum dedi.”

MİLLETİMİZİN HUZUR VE GÜVENLİĞİ İÇİN FEDAKARCA HİZMET EDİYORSUNUZ

Sohbet ortamında gerçekleştirilen ziyarette Emniyet Teşkilatı’nın kurulduğu günden bu yana 177 yıldır milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak üzere fedakarca hizmet ettiğini ifade eden Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu, bu uğurda canını ortaya koyarak görevini ifa eden tüm polis teşkilatına gösterdikleri azim ve kararlılıktan dolayı teşekkür etti. Yazı İşleri Müdürü Kamburoğlu, “Kamu düzenini, ilçemizin asayişini ve kıymetli vatandaşlarımızın güvenliğini mesai mefhumu gözetmeksizin her koşulda sağladığınız için sizlere minnettarız. İlçemizde suçu önlemeye yönelik yürüttüğünüz tüm çalışmaların yanı sıra görevinizi yerine getirirken sergilediğiniz özverili tutum için de sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bizlerde sizler gibi kamu görevimizi en güzel ve layıkıyla yerine getirmek için caba harcıyoruz. Vazifesi başındayken şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan güvenlik güçlerini saygı, rahmet ve minnetle yâd eden Kamburoğlu, asayiş anlamında üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi. Bu nazik ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Kamburoğlu, Emniyet Müdür Vekili Çelikdağ’a görevinde başarılar diledi.” Son derece sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyaret fotoğraf çekiminin ardından sonlandı.