Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı hazırlıklarını tamamladı.



Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdiresi Cemile Kahyaoğlu; “Yönetim ekibimiz, öğretmen ve usta öğreticilerimiz, memur ve diğer personel arkadaşlarımızla kurumumuzun misyon ve vizyonuna uygun olarak yeni eğitim öğretim yılına hazırız. 2018-2019 döneminde kurslarımızdan yararlanan kişi sayısı 4871 olup bu başarı takdire layıktır. Merkezimizde genel, okuma yazma, mesleki ve teknik kurslar açılmakta olup kursiyer başvurusu 12 ve üzerine çıktığında o modüldeki kurs hemen açılıp eğitime başlamaktadır. ” açıklamasını yaptı.
Her yerde eğitim ve hayat boyu öğrenme ilkeleriyle çalışan merkezin önceki yıllarda olduğu gibi bu öğretim yılında da her tür ve daldaki kurs kayıtları başladı.  Lise mezunlarına yönelik ücretsiz üniversite hazırlık kursu (destekleme ve yetiştirme kursu) ise Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında eğitimini sürdürüyor.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün bir hizmeti de Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu’nun yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleridir. 2019-2020 dönemi kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemleri  4 Ekim 2019 Cuma günü sona erecek. Bu kayıt döneminden yararlanmayan öğrenciler için yeni kayıt fırsatları Ocak-2020 de yeniden açılacaktır.
Kursiyer adayları bizzat merkeze gelip kurs başvurusu yapabilecekleri gibi kurs kayıtlarını Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün http://vakfikebirhem.meb.k12.tr/ adresinden online kayıt şeklinde de yapabilmektedirler.