“Araştırma Özel Analiz Haber”

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın 4,5 yıllık hizmet sürecini sizler için araştırdık. Başkan Muhammet Balta yerel seçimler öncesi hazırladığı proje kitapçığında ilçeye 45 proje vaat etmişti. Bu projelerin birçoğu gerçekleştirilirken, zaman isteyen bazı projelerinde hazırlıkları devam ediyor. Vakfıkebir’e seçim öncesi 45 proje vaat edilirken proje kitapçığında bulunan veya bulunmayan 55 proje ve hizmet hayata geçirildi.   



İŞTE VAKFIKEBİR BELEDİYESİ- VAKFIKEBİR BELEDİYESİ VE KAMU İŞBİRLİĞİ İLE İLÇEYE KAZANDIRILAN PROJE VE HİZMETLER
1- 301 kilometre beton ve asfalt yol yaparak ilçe tarihinin en büyük yol hamlesini gerçekleştirildi. Yapılan bu yatırımlar normal bir ilçe belediyesinin yapabileceği hizmetlerin 10 katıdır.
2-121 bin m³ sanat yapısı (taş duvar) inşa edildi. Bu alanda da tarih boyunca yapılan sanat yapılarının 5 katından daha fazla hizmet üretildi.
3- Fol Deresi Rehabilitasyon ve Islahı Projesi ile ilçeye muhteşem bir sosyal alan kazandırıldı.
4-Yeni Cami Projesiyle birlikte ilçe halkının beklentilerine cevap verildi.
5- Şadırvan Projesiyle tarihi şadırvan ve çevresi muhteşem bir görünüm kazandı.
6- Belediye araç parkı 21 yeni araç ve iş makinesi ile güçlendirildi.
7- İlçenin dört bir tarafını çocuk oyun parkları ile donatıldı. Mahallelere 12 adet çocuk oyun parkı kuruldu.
8-Kanuni Sokak'ta örnek bir proje gerçekleştirildi.
9- Yayla yollarında yoğun bir bakım onarım çalışması başlatılarak Karadağ Yaylası ve çevresi, Beypınarı Yaylası ve çevresi 36 obanın yolu belediye imkanları ile düzenlenerek halkımızın hizmetine sunuldu. Yaylalarımızda yol bakımı, yeni yol açma, asfalt ve parke taşı döşeme çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çalışmalar için 2 milyon TL harcandı.
10- Altyapıya büyük yatırımlar yapıldı. Cumhuriyet, Çarşı, Kemaliye, Büyükliman ve Yalıköy Mahallerinde yağmursuyu hattı çalışmaları yapıldı. Hacıköy, Kirazlık, Büyükliman, Aydoğdu mahallelerinin suyu yapıldı.  Yalıköy, Hacıköy ve Hürriyet Mahallelerinin kanalizasyon çalışmaları tamamlandı.
11- Vakfıkebir’de toplam da 114 bin m² parke taşı döşeme çalışması gerçekleştirdik. Yalıköy, Büyükliman, Çarşı, Kemaliye, Hacıköy, Cumhuriyet, Körez Mahallerinde yapılan ve yapımı devam eden parke taşı döşeme çalışmalarıyla modern sokaklar inşa edildi.
12-Eğitime her alanda büyük destek verildi. Belediye imkanları ile okulların fiziki ihtiyaçlarını giderdik. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine her zaman destek olundu.  Temizlik maddesi ihtiyaçları karşılandı. Okullar da yapılan çalışmaların bir bölümü şöyle; Yalıköy İmam Hatip Ortaokulu’nun çevre düzenlemesini gerçekleştirildi. Vakfıkebir Cumhuriyet İlk - Ortaokulu’na sahne ve demir kapı yapıldı. Deregözü İlkokulu’nun çevre düzenlemesini gerçekleştirildi. Vakfıkebir Cumhuriyet Anaokulu’nun çevre düzenlemesini, çatısını, boyasını ve iç donamını yapıldı. Osman Tan İlk-Ortaokulu’nda boya, kalebodur döşemesi ve giriş kapısı yapıldı. Fevziye İlk-Ortaokulu parke taşı döşeme çalışması gerçekleştirildi. Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokuluna oturacaklar yaptırıldı. Büyükliman İlk-Orta Okulunun çevre düzenlemesini gerçekleştirildi. Atatürk Ortaokulu’nun çevre düzenlemesi yapıldı, fiziki ihtiyaçları karşılandı. Fen Lisemizde öğrenim gören öğrencilerimizin yatılı olarak kaldıkları Vakfıkebir MTAL’e gidiş gelişleri için ücretsiz araç tahsis edildi.
 13- Kültürel faaliyetlerde rekor kırıldı.  4 yılda 100’den fazla kültürel faaliyet gerçekleştirdik. Belediye bünyesinde tiyatro, resim sergisi, konferans ve kitap basımı gibi onlarca kültürel faaliyete imza atıldı. Yapılan tiyatro, resim sergisi, konferans gibi etkinlikler ücretsiz olarak halkla buluşturuldu.  Ayrıca ilçenin özel çocuklarının eğitimi için her türlü katkı yapıldı.
14- Belediye tarafından ilçenin tarihine ışık tutacak, ‘Osmanlı Belgeleri’nde Vakfıkebir’ ve ‘Hicranlı Yıllarında Büyükliman’ isimi kitapların basımını gerçekleştirerek gelecek nesillere çok önemli miraslar bırakıldı.
15-Vakfıkebir’in 100. Kurtuluş Yıldönümü dolayısıyla ilçemize ilk kez Plastik Sanatlar sergisi açıldı.
16-Vakfıkebir’de bir ilk olan Vakfıkebir Belgeseli ve Vakfıkebir Tanıtım Klibi çekildi.
17-Belediye bünyesinde arşiv çalışması başlatıldı. Bu kapsamda ilçe tarihi ile ilgili çok sayıda fotoğraf, görüntü, bilgi ve belgeler toplanarak arşivlenmeye başlanıldı. Arşivleme çalışmaları devam ediyor.
18- Camiler ve okullar düzenli olarak temizlendi. Ayrıca cami ve tarihi yapıların ışıklandırması gerçekleştirildi.
19-Kurumsallaşma yolunda önemli adımlar çalışmalar yapıldı. Belediyenin web sitesini tamamen yenileyerek, İOS ve Adroid uygulamaları ile halkın hizmetine sunuldu.
20-Almanya, Ankara ve İstanbul’da yapılan ‘Trabzon Tanıtım Günlerine’ katılarak ilçenin ve Vakfıkebir Ekmeğinin tanıtımı yapıldı.
21- İlçe merkezine LED ekran kuruldu.
22- Amatör spor takımlarına ve sporculara büyük destek verildi. Amatör Kümede ilçemizi temsil eden Vakfıkebir Büyükliman Belediyespor’a 100 bin TL katkıda bulunuldu. Ayrıca kulüp bünyesinde veya bireysel olarak faaliyet gösteren tüm sporculara destek olunarak başarılı olabilmeleri için imkanlar seferber edildi.
23- Vakfıkebir Ekmek Kültür ve Sanat Festivali mükemmel bir organizasyon ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
24- Vakfıkebir Ekmeği Türk Patent ve Marka Kurumuna tescil ettirerek Coğrafi İşareti alındı.
25- İçerisinde 1,5 kilometrelik yürüyüş yolu, bisiklet alanı, büfe, mini Restaurant, dinlenme alanı, gölgelik, denize girme alanlarının bulunduğu ve Karadeniz Bölgesi’nin en güzel plajlarından birisi olan Vakfıkebir Plajı ve Sosyal Alan projesi tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu.
26- Vakfıkebir’de atıl durumda bulunan otelin tadilatını yaptırıldı. Çok modern bir görünüme kavuşan otel bir Dünya markası ve 15 milyon TL’lik yatırımla bölge turizminin hizmetine sunuldu.
27-İlçenin marka değerine katkı yapacak çalışmalara bir yenisi daha eklendi. “Vakfıkebir Külek Peyniri’ne” coğrafi işaret alabilmek için Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan resmi başvuru kabul edilerek işleme alındı.
28- Vakfıkebir’de önemli bir sorun haline gelen 112 Acil Servis İstasyonu Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın yoğun gayretleriyle hizmete giriyor. Belediye tarafından helikopter pisti ve çatısı yaptırılan 112 Acil Servis İstasyonu Doğu Karadeniz Bölgesinde helikopter pisti olan ilk istasyonu olacak. 
29- Sahilin Dolgu İmar Planımızı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinden onaylatarak bakanlığa sunuldu. Vakfıkebir’e toplamda 720 dönümlük bir alan kazandırılacak.
30- Trabzon’da sadece Ortahisar Belediyesi tarafından kullanılan WEB tabanlı kent bilgi sistemi kurulum projesi için son hazırlıkları gerçekleştiriliyor.
31- Eski sahil yolu bölünmüş yol olarak kaldırımları ile birlikte yeniden düzenlendi.
32-  Belediye tarafından yeri tahsil edilen ve tadilatı yaptırılan Sosyal Hizmet Merkezi tüm yöreye hizmet veriyor.
33- Belediye tarafından yeri tahsil edilen ve tadilatı yaptırılan İş-Kur Vakfıkebir Hizmet Merkezi hizmete girdi. İş-Kur Hizmet Merkezi de tüm yöreye hizmet veriyor.
34- Kemaliye İlkokuluna yeni bir bina kazandırıldı. Okul Kemaliye Adnan Demirtürk İlköğretim Okulu olarak yeni binasında eğitim-öğretime devam ediyor.
35-500 kişilik Adnan Demirtürk Öğrenci yurdu hizmete girdi.
36- Vakfıkebir artık MOBESE sistemi ile izleniyor.
37- Vakfıkebir'imize TOKİ aracılığıyla 184 adet yeni konut kazandırıldı.
38-    Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın girişimleriyle, mahallelerde elektrik tellerinin yer altına alınması, trafo ve şebekelerin yenilenmesi için büyük yatırımlar yapıldı. Büyükliman Yöresi’ne enerji sağlayan, Yalıköy Trafo Merkezi ile Vakfıkebir 1 Nolu dağıtım merkezi arasındaki enerji nakil hatları çift devre olarak yer altına alındı. Vakfıkebir 1 Nolu dağıtım merkezi yeniden dizayn edilerek modüler hale çevrildi. Yalıköy Küçükdere Mevkii, Büyükliman, Çarşı, Hürriyet ve Cumhuriyet Mahallelerimizde alçak gerilim şebekesi yer altına alındı. Rıdvanlı, Sekmenli ve Mısırlı Mahallelerimizin alçak gerilim şebekeleri yenilendi. Hamzalı, Yaylacık ve Deregözü Mahallelerimizde alçak gerilim hatları kısmen yenilendi.  Karatepe Mahallemizde alçak gerilim hattı yenilendi. Eski sahil yolu güzergahının aydınlatılması yapıldı ve aynı güzergahtaki alçak gerilim hattı yer altına alındı. Körez ve Çamlık Mahallelerimizde sel dolayısıyla hasar gören şebekeler yenilendi.  Güneyköy ve Kıranköy Mahallelerimize ilave trafolar konularak trafo bölgeleri yenilendi.
39- Vakfıkebir’e Fen Lisesi kazandırıldı.
40- Fol Deresi 2. Etap Islah Projesinin ihalesi yapıldı. Çalışmalara başlanılacak.
41-Bölge adliye binası için belediye tarafından arsa satın alındı. Tüm Yöreye hizmet verecek olan adiye binasının yapımına kısa bir süre içerisinde başlanılacak.
42-Belediye tarafından arsa tahsisi yapılan modern Emniyet Müdürlüğü binası projesi onaylanarak ihale aşamasına geldi. Yeni binada çevik kuvvet birimi de bulunacak.
43-Eski Kemaliye İlkokulunun olduğu yere Fen Lisesi öğrencileri için yurt binası yapımına başlanıldı. 
44-Başkan Muhammet Balta’nın girişimleriyle Vakfıkebir şehiriçi su şebekesinin değişimi için 30 milyonluk bir proje hazırlandı. Proje ihale aşamasında.
45-Vakfıkebir’de uzun yıllardır gündemde olan Organize Sanayi Bölgesi’nde bacalar tütmeye hazırlanıyor. İstimlak işlemleri tamamlanarak Vakfıkebir OSB’de arsa tahsisi yapılmaya başlanıldı.
46- Vakfıkebir’e doğalgaz geliyor. Altyapı çalışmaları devam eden doğalgaz hattı kısa bir süre içerisinde tamamlanarak ilçede yaşayan tüm vatandaşların hizmetine sunulacak.
47-Gülbahar Hatun İkinci Etap Bölünmüş Yol Projesi.  Eski sahil yolunun Beşikdüzü sınırına kadar olan bölümü, hastane önüne dalçık yapılmasını da içeren projenin ihalesi yapıldı.
48-Kaymakamlık lojmanı yapımı son aşamaya geldi
49- Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın girişimleri sonucunda Gülbahar Hatun Caddesi eski Sahil Yolu güzergahında yayaların karşından karşıya geçişlerinde güvenliğini sağlamak amacıyla belirlenen üç ayrı yere ışıklı geçitler yapıldı.
50- Vakfıkebir Devlet Hastanesi yeni yapılan modern binası ile tüm bölgeye sağlık hizmeti vermektedir. Hastaneye Tomografi ve MR cihazlarını kazandırıldı. Palyatif merkezi açıldı.
51-Vak - İş kapsamında ilçede istihdam olanağı sağlayacak kurslar açıldı. Vak-Yar kapsamında hayırseverlerle ihtiyaçlı insanlarımızın yardımlaşmalarına aracı olundu.
52- Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Oteli yapılarak hizmete girdi.
53- Vakfıkebir Fen Lisesine yeni bir salon yapıldı.
54-21 Eylül 2016 tarihinde Vakfıkebir ve bölgede yaşanan sel felaketinin ardından tüm esnaflarımıza toplamda 20 milyon TL bir yıl geri ödemesiz, iki yıl vadeli, faizsiz kredi desteği sağlandı.
55-Başkan Muhammet Balta’nın yoğun gayretleri ile Belediye (Cezaevi) Caddesi, Hasan Cemil Güç Caddesi  ve Ömer Nakkaş Caddesi, toprak işleri, sanat yapıları, yağmur suyu (drenaj hattı) ve çevre düzenleme çalışmalarına başlanıldı. Büyükliman Çarşı Mahallesi ve Kemaliye Mahallesi'nde parke taşı döşeme çalışmalarına Vakfıkebir Belediyesi tarafından devam edilmektedir.  
 
VAAT EDİLEN DİĞER PROJELER  
     Başkan Muhammet Balta tarafından vaat edilen ve zaman isteyen projelerin son durumu ise şöyle;
1-Vakfıkebir Yalıköy Mahallesi sahili için Başkan Muhammet Balta tarafından yörede ilk olacak muhteşem bir proje hazırlandı. Vakfıkebir Ekmeği’nin yapım aşamasını anlatacak park projesinin ilçeye önemli bir oranda turist çekmesi bekleniyor. Proje için kaynak arayışı sürüyor.
2- Vakfıkebir Kapalı Pazaryeri Projesi için Vakfıkebir Sahili’ne örnek bir proje hazırlandı. Kısa bir zaman içerisinde projenin yapımına başlanılacak.
3-Kapalı Yüzme Havuzu Projesi için yer tahsisi gerçekleştirildi. Vakfıkebir Belediyesi araç bakım şantiyesinin bulunduğu alana yapılacak olan kapalı yüzme havuzu için bakanlıktan onay bekleniyor.
4-Vakfıkebir Sahil Parkı için de muhteşem bir proje hazırlandı. Çalışmalara bir iki ay içerisinde başlanılacak.