Fiskobirlik Genel Başkan Yardımcısı İrfan Çakar, Fiskobirlik Vakfıkebir Müdürü İlhan Altıntaş, Fındıkta İyi Tarım Uygulamaları Projesini yürüten Ziraat Mühendisleri Özkan Aktaş, Ayşenur Mısır ve fındık üreticileri Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek İyi Tarım Uyumalarına verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler.



Ziyaret sırasında konuşan İyi Tarım Uygulamaları Projesini yürüten Ziraat Mühendisi Özkan Aktaş, “Tüketici talepleri doğrultusunda bakanlığın hazırlamış olduğu İyi Tarım Uygulamaları kriterlerini üreticilerimizle uygulayarak sertifika almalarını sağladık.  Uygulamalar kapsamında toprak ve ürün analizleri, entegre mücadele yöntemleri, ilaç atma eğitimleri ve iş sağlığı-ilk yardım eğitimleri yaptık. Ayrıca üreticilerimizin düzenli depo sistemine geçmelerini sağlayarak üretim aşamalarını kayıt altına aldık. Belediye Başkanımız Muhammet Balta yaptığımız çalışmalarda her zaman bizlere destek olmuştur. Kendisini ziyaret ederek bu desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi ilettik” dedi.  Fiskobirlik Genel Başkan Yardımcısı İrfan Çakar’da, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın TMO aracılığıyla kuruma sağladığı fındık desteğinden dolayı teşekkür etti.
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise, “Genç çiftçilerin üretime katılmalarını sağlamamız gerekiyor. Tarım arazilerinin bölünmesinden kaynaklı sorunlardan dolayı tarımsal aile işletmeciliği yapısı bozulmaktadır. Üretici birliklerinin üreticinin beklentileri doğrultusunda hizmet etmeleri gerekiyor.  Tarımsal alanda yapılan projeleri yakında takip ediyorum. Bu projeler daha modern ve verimli bir tarımsal faaliyetin yapılmasına katkı sağlıyor. Bizlerde yapılan bu projelere her zaman destek olma gayreti içerisinde olduk.  Ziyaretinizden dolayı bende teşekkür ediyorum” diye konuştu.