BİZLERİ İFLAS ETTİRİP RAHAT MI EDECEKLER?

Bölgesel Amatör Lig 3.Grup’ta mücadele eden Tonya Doğanspor’un, 2 yıldan bu zamana kadar RAMADA OTEL’E olan konaklama borcunu ödemediğini belirten işletme sahibi Samet Yolcu, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Büyükliman Bölgesinin, Bölgesel Amatör Ligdeki temsilcilerinden Tonya Doğanspor’un Vakfıkebir RAMADA OTEL’e olan konaklama borcuna kimsenin sahip çıkmadığını belirten işletme sahibi Samet Yolcu, gazetemiz Haber Müdürü Sadık Aydın’a önemli açıklamalarda bulundu.

“SOKAKTA SİYASET YAPANLAR, BUGÜN BORÇLARINA SAHİP ÇIKMIYORLAR”

Vakfıkebir Ramada Otel’in işletme sahibi Samet Yolcu, Büyükliman Postası Gazetesi Haber Müdürü Sadık Aydın’a yaptığı açıklamada; Bölgemizin takımlarından biri olan Tonya Doğanspor’un 2 yıldır konaklama bedelini ödemediği için işletme olarak zor durumda olduklarını belirtti. Yolcu, yaşanan ekonomik sıkıntılar haliyle bizlerde zor bir süreçden geçiyoruz. Çalışanlarımızın maaşlarını yatırmak zorundayız. Elektrik, su, sigorta primleri ve en önemlisi ilçemizdeki esnaflardan aldığımız gıda ve temizlik maddelerinin ücretlerini ödemek zorundayız. Biz bu zor şartlar altında ezilirken alacaklarımızı da maalesef istemek zorundayız dedi.

İşletme sahihi Yolcu, “Şimdi bu açıklamamız üzerine bazı kesimler sorgular ve yadırgar bizleri. Asıl gerçekleri bilmedikleri için yargılamaları da doğrudur. Bizler zor ekonomik sıkıntılar içerisinde can çekişirken, elektrik ve su parası ödeyemiyorken, emekçilerimizin maaşlarını yatıramıyorken 2 yıldır borcumuzun tahsili için yüzlerce kez aradığımız kulüp başkanı Sayın Zafer Cora bey istediğin makama ve yere şikayet edebilirsin, icraya verebilirsin diyerek bizleri üzmüştür. Dün sokakta siyaset yapanlar, mangalda kül bırakmayanlar bugün Tonya Doğanspor’un borcuna neden sahip çıkmıyorlar. Bizleri iflas ettirip rahat mı edecekler? Otelimizde ağırladığımız takımlarımız için ya da kendi müşterilerimiz için kasaptan, manavdan, fırıncıdan ve ilçe genelindeki tüm esnaflarımızdan alışveriş yapmak zorundayız. Bu esnaf arkadaşlarımızda bizlere sattıkları ürünlerin bedelini bekliyorlar. Biz otel olarak konaklayan kişilerden aldığımız konaklama bedelleri ile hiç geciktirmeden esnaf arkadaşlarımıza olan hesaplarımızı ödüyoruz ki! Onlarda iflas etmesinler, sıkıntı yaşamasınlar. O günkü şartlarda sporcu kardeşlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için yaptığımız alışverişlerin hesaplarını biz bir şekilde geri ödedik. Neden ödedik, esnaf arkadaşlarımız zor durumda kalmasınlar diye ödedik. Bizler dolandırıcı durumuna düşmeyelim diye ödedik. Ama şuanda zor durumdayız dönüşemiyoruz. İşler bitmiş durumda. Bu borca sahip çıkacak olanların sesi neden çıkmıyor. Kulüp başkanı sayın Zafer Cora bey’in kardeşi AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Salih Cora’ dan bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz dedi.”

“MİLLETVEKİLİ SALİH CORA’DAN BU BORCA SAHİP ÇIKMASINI BEKLİYORUZ”

Bizler Spor Kulüplerimizle peşin olarak çalışıyoruz. Hatta bizim bölgenin takımı diye diğer spor kulüplerine yapmadığım konaklama indirimini piyasanın altında bir fiyatı Tonya Doğanspor kulübüne yaptım. Peşin ödeyeceğiz dedikleri halde hiç para ödemediler. Diğer kalan bütün takımlar yüksek fiyattan olmasına rağmen hepsi ücretlerini peşin ödeyerek otelden ayrıldılar. Hatta Tonya Doğanspor otelimizde kalıyor diye onun rakiplerini otele alamıyorduk.

“BAŞKAN CORA; KIZDI, BAĞIRDI VE BİZLERİ AZARLADI”

Bir defa rakip takım aldık, kulüp başkanı Sayın CORA kızdı, bağırdı ve bizleri azarladı. Oradan bile zararımız olduğu halde hiçbir fark talep etmedik. İndirimde yapmamıza rağmen hiç kimse borcuna sahip çıkmıyor. Bizler hep iyi niyetli olarak bizim takımımız diye baktık olaylara. Fakat yanılmışız. Onlar Ramada otel bizleri korusun mantığı ile bakıyorlar olaylara. Lakin Ramada otel ismini kullandığımız için bizlerden isim hakkı parası talep edip alıyor. Bizler otelin bütün ödemelerini yaptıktan sonra birde RAMADA’YA isim hakkı ödemesi yapıyoruz. Bizim burada Ramada diye bir Babamız yok ki! bize sahip çıkan. Bütün girişimleri yapmamıza rağmen geçen hafta yine aramama rağmen hiçbir gelişme olmadı. 2 sezonluk borç bizleri zor durumda bırakıyor. Sayın Milletvekilimiz Salih Cora bey’den bu konuyla ilgilenmesini, bu borca sahip çıkmasını ve bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz dedi. İşletme sahibi Samet Yolcu, “Bizler bu güne kadar hep idare ettik onları. Fakat ben şuanda onlara hizmet eden personelin maaşlarını ödeyemeyecek duruma geldim.  Sayın Cora’dan anlayış bekliyorum. Bizlerin ayakta kalabilmesi ve en iyi şekilde hizmet verebilmemiz için alacaklarımızı alıp, personel ve otel giderlerini ödemek zorundayız diyerek sözlerini tamamladı.