Vakfıkebir İlçesi Yalıköy Mahallesinde ikamet eden Yalıköy İlk ve Orta Okulunda okuyan öğrenciler sokak hayvanlarına mama alabilmek için çiçek satışına başladılar. Yalıköy İlkokulu öğretmenlerinden Vedat Özdemir ve Yalıköy Mahallesi Muhtarı Yüksel Baş’ında destek verdiği çiçek satışından elde edilen gelirle öğrenciler sokak hayvanlarının beslenmesi için mama alıyorlar.

"SOKAK HAYVANLARININ DOYDUĞUNU GÖRMEK BİZİ MUTLU EDİYOR"

Hayvansever çocuklar yaptıkları açıklamada kimsenin hayvanlara şiddet uygulamaya hakkının bulunmadığını, dünyadaki diğer canlılara da sahip çıkmak gerektiğini anlattı. Beslemek için hayvan seçmediklerini, aç olan tüm kedi ve köpeklere kucak açtıklarını da kaydeden öğrenciler, Hayvanlara yardım etmeyi sürdüreceğiz dediler. Hayvansever öğrenciler kısa zamanda elde ettikleri gelirle mama alıp, sokakta yaşayan kedi ve köpekleri doyuruyorlar. Herkesin kendilerine destek olduğunu belirten öğrenciler, "Fikir ilk aklımıza geçen yıl gelmişti. Mahalle Muhtarımız Yüksel amcamıza durumu anlattık. Muhtarımız Yüksel amca pandemi dolayısı ile bu işi bir yıl ertelememizi istemişti. Bu yıl ise Muhtarımız, ailelerimiz ve öğretmenimizin yardımı ile çiçek satış standımızı kurduk. İki haftadan beri okul çıkışları mahallemizde açtığımız tezgahta çiçek satıyoruz. Mahallemizdeki insanlar da bize çok destek oluyor, çiçek alıyorlar. Sokak hayvanlarının doyduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Bu yaptığımız çalışma inşallah insanlara örnek olur" dediler.

"AİLELERİN GURURU, VATANDAŞIN KATKISI"

Yalıköy İlkokulu Öğretmenlerinden Vedat Özdemiz yaptığı açıklamada; “Çocukların çiçek satarak para kazanmaya çalıştığını dile getirerek, "Bizler de çocuklara destek olduk. Mutluyuz, gururluyuz. Bizim ve ailelerinin gözetimimizde çiçek satıyorlar. Onların paraya ihtiyacı yok, hayvanları korumak için çalışıyorlar. Bence güzel olan da budur. Özdemir, Çocukların hayvanlara yardım etme kararından çok etkilendiğini, bu nedenle çiçek satın aldığını ve onlara destek verdiğini belirtti.”

Yalıköy Mahallesi Muhtarı Yüksel Baş ise bazı insanların hayvanlara uyguladığı şiddeti gazetelerde ve televizyonlarda gördüğünü ifade ederek, "Hayvanlara biraz su ve mama versen yeter zaten. Buradaki arkadaşlar da onlara yardım etmek istemiş. Bizde kendilerine destek çıkarak yardımcı olduk. Kimse hayvanlara eziyet etmesin, onlara yardım etsin." dedi.