“EN KIYMETLİ VARLIKLARINIZI BU VATAN İÇİN FEDA ETTİNİZ”
Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezinin hizmet alanında olan, Vakfıkebir, Beşikdüzü,  Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Tonya ilçelerindeki şehit aileleri ve gaziler Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezinin Organize ettiği İftar programında bir araya getirdiler.



Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezinin Organize ettiği İftar programı Vakfıkebir RAMADA Otelde yapıldı. Programın açılış konuşmasını Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral yaptı.
Müdür Saral konuşmasında; “Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezinin hizmet alanında olan, Vakfıkebir, Beşikdüzü,  Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Tonya ilçelerimizdeki şehit aileleri ve gazilerimizi Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezinin Organize ettiği İftar programında bir araya getirdik. Şehit yakını ve gazilerimizi ilçemizde ağırlamaktan şeref duyduk.  Bizleri destekleyen Vakfıkebir İlçe Kaymakamımız Mesut Yakuta Beye, İl Müdürüm Ahmet Kurt’a, Çarşıbaşı Kaymakamımız Zerrin Çay Beşikci’ye, Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci’ye Tonya Kaymakamımız Osman Sayılır Bey’e, Belediye Başkanım Muhammet Balta’ya teşekkür ederim dedi.



“EN KIYMETLİ VARLIKLARINIZI BU VATAN İÇİN FEDA ETTİNİZ”
Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta ise yaptığı selamlama konuşmasında; “Aziz şehitlerimizin değerli aileleri, değerli gazilerimiz ve yakınları; Bugün, böyle bir mübarek günde, Ramazan ayında, bir iftar sofrasında, sizlerle beraber olmaktan, sizleri misafir etmekten, ağırlamaktan, büyük bir onur duyuyorum. Sizler bizim en değerli misafirlerimizsiniz. Büyükliman bölgesindeki 5 ilçeden gelerek bu iftar sofrasına katıldığınız için hepimize tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum. Aziz şehitlerimizin değerli aileleri, Sizler, aziz şehitlerimizin, bizlere hatırasısınız, yadigârısınız. Devletimiz ve milletimiz, sizlerin kıymetini, değerini her zaman bilecek, hiçbir zaman unutmayacaktır. Çünkü sizler en değerli varlıklarımızı; çocuklarımızı, eşlerimizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, kısacası en sevdiklerinizi, bu vatan için, bu millet için feda ettiniz. Hepsinin ruhu şad olsun. Değerli gazilerimiz; Gazilik de şehitlik kadar önemli bir mertebedir. Çünkü sizler, Ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliğini muhafaza etmek içim üstün cesaret, feragat ve kahramanlıklar gösterdiniz, vatanımız için canlarınızı ortaya koydunuz, bu kutsal görev sırasında yaralanıp gazi oldunuz. Bunun herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakarlık da söz konusu olamaz. Bu vatan, bu millet, size minnet ve şükran borçludur. Türk milleti tarih boyunca vatanı için, milleti için, bayrağı için, inançları için, yeri geldiğinde canını vermekte hiçbir zaman tereddüt etmemiştir. Şehitlik ilahi makam ve mertebelerin en yücelerindendir. Şehit; Allah yolunda vatan savunmasında canlarım feda eden kahramanlara verilen bir ünvndır. Bu nedenledir ki şehitlik mertebesi milletimiz için çok azizdir.Şehitliği en güzel milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY, Çanakkale şehitlerine yazdığı destansı şiirde; 'Ey şehid oğlu şehit, İsteme benden makber,Sanaağuşunu açmış, duruyor Peygamber.' diyerek en veciz şekilde ifade etmiştir. Vatan sevgisi ve fedakârlığın sembolü olan kahraman gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınlarının her zaman yanında olmak, onlara sahip çıkmak, hak ettikleri uygun yaşam koşullarını sağlamak, devletimizin öncelikli ve en önemli görevlerindendir.
Sözlerimi tamamlarken bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hepsinin ruh şad olsun. Hepsinin mekânı cennet olsun. Gazilerimize de şükranlarımı sunuyor, onlara da mutluluk ve sağlık diliyorum. Mübarek Ramazan hepimize hayırlar getirsin. Hepiniz hoş geldiniz. Tekrar teşrif ettiğiniz için hepinize çok çok teşekkür ediyorum dedi."
İftar Programına Vakfıkebir İlçe Kaymakamımız Mesut Yakuta, Çarşıbaşı Kaymakamı Zerrin Çay Beşikci, Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci, Tonya Kaymakamı Osman Sayılır, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt, Garnizon Komutanı Orhan Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral,  Kaymakamlık yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İsmet Bank, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remziye Kuleyin, Şehit yakını, gaziler ve aileleri katıldı.