Liselerarası Türkiye Şampiyonu Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi öğrencisi Ümmügülsüm Kılıç’a esnaf destek çıktı. İskenderoğlu Süt Ürünleri adına Hüseyin İskenderoğlu, Şampiyonu kabul ederek kendisinin de Vakfıkebir Lisesi’nden mezun olduğunu bu okulun ve ilçenin başarıları ile gurur duyduğunu ifade etti. “Trabzona liderlik, öğrencilerimize şampiyonluk yakışır. Biz her türlü desteğe hazırız dedi.” Kendisini para ödülü ile ödüllendirdi.

Karanis Mobilya sahibi Kemal Karanis, Kılıç’ın üzerindeki Trabzonspor formasını kastederek mücadele ederken rakiplerinin Trabzonspor’dan korktukları için yenildiklerini esprili olarak anlattı. Bu başarı hepimizi mutlu etti. İnşallah milli formayı giyer ülkemizi yurt dışında da temsil edersin dedi. Şampiyonu para ödülü ile ödüllendirdi. 

Bilgin Akü sahipleri, Mehmet Ali Bilgin ve Okan Bilgin öğrencilerin Uşak iline giderken gidiş geliş otobüs biletlerini alarak destek vermişti. Ziyaret esnasında Vakfıkebir’e şampiyonluk yakışırdı. Kızımız da kendine düşeni yaptı. İnşallah Milli olur. Desteğimiz devam edecek dediler. Bilgin Akü ailesi, Şampiyonu para ödülü ile ödüllendirdiler.

Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ise Şampiyonun haberini yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Kendisinin de aynı okuldan mezun olduğunu söyleyen Kamburoğlu, bizlere ilimize ve ilçemize yaşattığı bu büyük gurur için Şampiyona teşekkür etti. Her zaman yapacağımız haberlerle kendisine destek olacaklarını belirterek, milli takımda kendisine başarı dileklerini iletti.

BAŞARI ve AZMİN ÖYKÜSÜ

Ümmügülsüm Kılıç, Vakfıkebir Açıkalan Mahallesinden. Ortaokul”dan sonra Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi”ni tercih etti. 9.sınıfta iken Beden Eğitimi öğretmenlerinin  bir masanın üstüne 3 inşaat süngeri koyarak okul bahçesinde yaptıkları bilek güreşi masasındaki maçları ilgiyle seyretti.Bilek Güreşine ilgisi vardı fakat kiloları yarışmasına engeldi Geçirdiği rahatsızlıklar dolayısıyla 125 Kiloya  kadar çıkmıştı.Sporla gelen sıkı bir diyet sonucu 70 kiloya kadar düştü.Yarışmalara katılmaya başladı ancak okullar pandemi nedeniyle tatil edilmişti. Hafta sonları kendi imkanları ile Trabzon”da bu spor için eğitim almaya başladı. Trabzon”da yapılan müsabakalarda İl Birinciliği, Giresun”da Bölge Birinciliği ve Uşak”ta yapılan Türkiye Şampiyonasında dokuz rakibini hem sağ hem sol bilekte yenerek 70 kilo”da Türkiye Şampiyonu oldu.16 karşılaşma yapan Ümmügülsüm Kılıç hem sağ hem sol bilekte hiç yenilmedi.13-15 Mart tarihlerinde yapılacak Milli Takım Seçmelerine katılmak üzere Eskişehir”e gidecek.

TEŞEKKÜR

Görüşlerini aldığımız Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Müdürü Kadri Alay : “Öğrencimizin ailesine, Beden Eğitimi Öğretmenlerim Muharrem Yaşa ve Şevket Gürdal’a, destekleri için Kaymakamımız Dr. Hacı Aslan Uzun’a, Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Ahmet Altın’a, esnaflarımız Hüseyin İskenderoğlu, Kemal Karanis ve Okan Bilgin’e teşekkür ediyorum.” Dedi.