Divan Başkanlığına Cevat Ustaalioğlu’nun yaptığı Saadet Partisi Vakfıkebir İlçesi 7.olağan kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Faaliyet ve hesap raporunun okunup aklanması ve yönetim kurulunun ibrasından sonra siyasi konuşmalara geçildi. Kongreye Sadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet keskin, İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkan Yardımcısı Erdinç Kayhan, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

“SAADET PARTİSİ TÜRKİYE’NİN MANEVİ SİGORTASIDIR”

Vakfıkebir İlçe Başkanı Birol Yavuz yaptığı açılış konuşmasında; “Milli Görüş Ertuğrul Gazinin dediği gibi davamız kuru bir dava değil, Dünya’ya İslam’ı hakim kılma davasıdır. Milli Görüşçüler önlerine konulan tün engellemelere rağmen millet yolunda mücadelesini sürdüren yiğitlerdir. Dünya da en acınacak insan ise idealini bırakmış davasından vazgeçmiş insandır. Müslüman münafıka boyun eğmez, onlara uymaz, onlarla bir olmaz. Mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmez. İslam’ın düşmanlarıyla bir olmamız mümkün değildir. Saadet Partisi Türkiye’nin manevi sigortasıdır. Benim ülkem İslam düşmanlarından medet ummamalıdır. Saadet Partisi var olduğu müddetçe büyük İsrail kurulamayacaktır. Mücadelemiz hak batıl mücadelesidir. Ülkemizde ise yapılan yanlış yönetimler sonucu ekonomi duvara tosladı. Şükürler olsun asgari ücrete zam geldi. Ocak 2021 de asgari ücret 385 dolar iken bu sene asgari ücret 275 dolar olarak zamlandı. E şimdi burada yanlış bir hesap var. Hanı asgari ücrete %50 zam gelmişti. Hani diyorlardı ki? Son 50 yılın en yüksek asgari ücret zammını biz yaptık. Buyurun görün daha önce 1996 yılında Refah-Yol döneminde kim % kaç zam yapmış. Erbakan hocamız o dönem asgari ücrete %101 zam yaptı. Gelelim esnafımıza, bendeniz 40 yıldır esnaflık yapıyorum. Ticarette büyük sıkıntılar oluştu. Elektrikten TRT payını iptal ettiler. Tarifeleri %130 artırdılar. Cumhuriyet tarihinde böyle bir zam fahiş fiyat tarifesi görülmemiştir. İktidardan bu zammın geri alınmasını talep ediyoruz. Son iki aydır gelen elektrik faturaları işyerleri kirasından daha fazla olduğundan dolayı işyerleri maalesef kapatmaya başlamıştır. İşyerlerini kapatan esnaf alacağını alamadığından dolayı perişan bir vaziyettedir. Esnafı ayakta duramayan bir ülke ayakta duramaz ve yıkılmaya mahkumdur. Akaryakıta gelen zamlardan sonra vatandaşlarımız artık trafiğe çıkamıyor. Bütün araçların üzerinde 1 parmak toz birikti. Türkiye de araçlar kullanılamadığından dolayı trafik sorunu da halledilmiş oldu. Saadet Partisi olarak, emin adımlarla her gün daha büyüyerek geliyoruz. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Bu düzen değişecek, mazlumlar mutlu olacak. Emeklilikte yaşa takılanlar mutlu olacak. Sandık gelecek, biz geleceğiz ve halkımızın yüzünü güldüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle kongremize katılan, bizlere şeref veren, onurlandıran herkese teşekkür ediyorum dedi.” 

“İKTİDARIN ÖNGÖRDÜĞÜ POLİTİKALARIN SIKINTISINI YAŞIYORUZ”

SP Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt ise yaptığı konuşmasında, “Bizim hareketimizde görev süreleri ile çalışmalar bitmiyor. Doğuşta başlıyor, nefes bittiğinde bitiyor. Bugün itibariyle ilçe kongrelerimizi tamamlamış oluyoruz. Bundan sonra seferberlik zamanı. İl divan toplantılarını ilçelere aldık. Trabzon’da Saadet rüzgarı estireceğiz. Bugün ülkenin geldiği nokta vatan evlatları olarak üzüldüğümüz bir hadisedir. Biz Milli Görüşçüler, Saadet Partililer olarak siyasi partilerimizin yöneticilerini, temsilcilerini, seçmenlerini, hepimizi hiç ayrım yapmadan bu ülkenin asli evlatları olarak okuyoruz. Hepimizin kardeş olduğuna inanıyoruz. Hepimiz farklı bakış acılarıyla bu ülkeye hizmet etmek istiyoruz. Hukuk karşısında şiddeti reddeden, fikri açık olan her partiyle saadet partisi olarak diyalog kurmayı, müzakere etmeyi kardeşlik hukukumuzu geliştirmeyi bir amaç ediniyoruz. Hepimiz kardeşiz. Hiçbir tanemizi ötekileştirmemeliyiz, kutuplaştırmamalıyız. Düşüncelerimizden dolayı birbirimizi çok ağır ithamlarla mahcup etmemeliyiz. Son zamanlarda bizi çok üzen ihanet sözcüklerini de siyaset dilinden uzaklaştırmamız lazım. Bu vatanın evladı kendi vatanına bilerek düşmanlık yapmaz. Bugün iktidarın öngördüğü politikaların bir neticesini yaşıyoruz. Nerede? Dış politikada. Nerede? Ekonomide. Nerede? Hukukta. Bu politikalar iflas etmiş. Şimdi yeniden bunları imara ihtiyacımız var. Ülkenin dağılan yapısını toparlamaya ihtiyacımız var. Bu iktidarın en iyi dedikleri sağlık politikasına da itirazımız var. Bizim savunduğumuz adil düzende hastane olmaz. Çünkü insanlar hasta olmazlar. Siz insanlara iş verirseniz insanlar stres yapmaz, siz insanlara  iş verirseniz işsizlik sebebinden bunalıp hastaneye düşmez. Hapishane sayılarını artırmak bu ülkede ne demek? Bir ülkede hapishane sayısı artıyorsa, bir ülkede hastane sayısı artıyorsa o ülkede işler iyi gitmiyor demektir. Ahlaki çöküntü var demektir, sağlık sorunu var demektir” şeklinde konuştu.

Tek liste ile gidilen seçimlerde Birol Yavuz Başkanlığında yeni oluşan yönetim Osman Bulut, Şenol Erenay, Muhammet Gül, İsmail Hakkı Birinci, Hüseyin Baki, Abdulkadir Garip, Mustafa Karadeniz, Hayri Bulut, Şahin Bitiş ve Şeker Yahyaoğlu’ndan oluştu.