Vakfıkebir Atatürk Ortaokulunda Robotik Kodlama Eğitim Sınıfı oluşturuldu. Atatürk orta okulu bünyesinde kurulan robotik kodlama takımı Roboteam öğretmenleri Adem Albayrak eşliğinde cod saati etkinliğini engelliler haftası etkinliği ile birleştirerek yaptıkları çalışma ile büyük ilgi çektiler.



Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu öğretmenleri Adem Albayrak ve Erol Güner okulun bünyesinde Robotik Kodlama Eğitim Sınıfı oluşturdular. Kodlama sınıfının açılışı 12.12.2018 tarihinde İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy´un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılışta Robotik Kodlama Sınıfının oluşmasında büyük katkıları olan okulun Fen Bilgisi öğretmeni Adem Albayrak öncülüğünde Robotik Kodlama Sınıfı öğrencileri, Özel eğitim öğrencileri ile birlikte kodlama yaptılar. Özel öğrencilerin sevinçleri yüzlerinden okunurken, etkinlik katılımcıların dikkatlerini de bir hayli çekti. Ayrıca TRT Haber kanalı etkinliği görüntüleyerek robotik eğitimine yönelik örnek bir etkinlik olması hasebiyle haberleştirdi.
"İLÇE GENELİNDE DE ETKİNLİK YAPILACAK"
Atatürk orta okulu bünyesinde kurulan robotik kodlama takımı roboteam öğretmenleri Adem Albayrak eşliğinde cod saati etkinliğini engelliler haftası etkinliği ile birleştirerek yaptıkları çalışma ile büyük ilgi çekti. Etkinlik kapsamında okul bünyesindeki özel eğitim sınıfı öğrencileri kodlama sınıfında roboteam takımı öğrencileri devre kurup kod yazdı. Etkinlik sonunda öğrencilere kodlama sertifikası ve çeşitli hediyeler verildi. Roboteam takım öğretmeni Adem Albayrak amaçlarının kodlamayı toplumun her kesimine yaymak olduğunu söyledi. Bu kapsamda özel eğitim öğrencilerini de bir nebze bu mutluluğu yaşatmanın sevincini yaşıyoruz. İlerleyen zamanlarda ilçemizin değişik okulların da da buna benzer etkinlikler yapmayı planlıyoruz dedi.