Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından, Diyanet Gençlik Çalışmaları Projesi kapsamında, ilçeye bağlı  Rıdvanlı Mahallesi Yeni Camii’nde, “Gençler Camide Buluşuyor etkinliği gerçekleştirildi.



Rıdvanlı Mahallesi Yeni Camii İmam Hatibi Ahmet Sağlam ve ilçe müftülüğü bünyesinde oluşturulan gençlik koordinatörlüğü işbirliği ile organize edilen etkinliğe, Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, İlçe Gençlik Koordinatörü İmam Hatip Rıdvan Açıkgöz, İmam Hatip Davut Ertürk, Kur'an Kursu Öğreticisi Ömer Faruk Uzun, Açıkalan Mahallesi Muhtarı Halim Sağlam, mahalle gençleri ve Vakfıkebir Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Adnan Demirtürk Öğrenci Yurdu’nda kalan üniversite öğrencileri katıldılar.
Akşam namazının kılınması ile başlayan program, ikram ve sohbetle devam etti. İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, gençlerin cevabını merak edip öğrenmek istedikleri güncel dînî meseleler hakkında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Müftü Köksal, evlilik hayatının önemi ve toplumdaki yeri, gençlik psikolojisi ve zamanın kıymeti gibi konular hakkında sorulan soruları yanıtlarken; tüm Vakfıkebir gençliğinin son derece rahat bir şekilde ilçe müftülüğünü ziyaret ederek, diledikleri zaman güncel dînî sorularına yanıt bulabileceklerini söyledi. İlçe Müftüsü Köksal ayrıca; yapımı büyük oranda tamamlanan, devam eden çevre düzenleme çalışmalarının yakın zamanda bitirilmesi ve hizmete açılmasıyla bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı nesillerin yetiştirilmesine vesile olacak Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu ile ilgili de gençlere bilgilendirmelerde bulundu.
İlçe Gençlik Koordinatörü Rıdvan Açıkgöz ise Merkez Yavuz Selim Sultan Camii altında yapımı devam eden Diyanet Gençlik Merkezi ve Okuma Salonunun yakın bir zamanda gençliğin hizmetine sunulacağını ifade ederek, burası açılana kadar hafta sonları Vakfıkebir Merkez Kur’an Kursu'ndaki kitap okuma atölyesine tüm gençleri davet etti.
İmam Hatip Ahmet Sağlam’ın teşekkür konuşması ve yatsı namazının kılınması ile sona eren programa katılan gençlere ve cemaate, Diyanet işleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı yayınlarından olan “Peygamberimiz ve Gençlik” isimli eserlerden hediye edildi.
Bu ve bu gibi güzel programlara her zaman öncülük eden ve tek gayesi inançlı ve ahlâklı nesillerin yetişmesine katkı sunmak olan, Rıdvanlı Mahallesi Yeni Camii İmam Hatibi Ahmet Sağlam hocamızı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, hayırlı hizmetlerinin dâim olmasını diliyoruz.