Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçe merkezindeki mahalle muhtarları ile Huzur Toplantısı yaptı. Toplantıda sorunlar, olası çözümler ve yaşanan sorunlar konusunda mahalle muhtarlarının ve Emniyet Birimlerinin sorumlulukları görüşüldü. Toplumun katılımını ve desteğini sağlamak amacı ile huzurun bölgelerde kontrollü şekilde sağlanması ve sorumluluk alanlarında yapılacak işlerin hızlı yürütülmesi, toplum polis ilişkisinin geliştirilmesi amacı ile mahalle muhtarlarıyla huzur toplantısı gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Müdür vekili Merthan Çelikdağ’ın da katıldığı toplantıda güvenlik ve asayiş açısından mahalle muhtarları dinlenerek sorunlarına çözüm üretilebilmesi için gerekli notlar alınarak, karşılıklı fikir alış-verişinde bulunuldu.

Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdür vekili Merthan Çelikdağ, ilçe merkezindeki 9 mahalle muhtarı ile huzur toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdür vekili Çelikdağ, düğün, nişan, her türlü eğlencelerde ve spor müsabakaları sonrası sevinç gösterilerinin silahla havaya ateş edilerek kutlama yapılmasının yasak olduğunu ve özellikle düğünlerde muhtarlıklar tarafından düğün sahiplerinin uyarılmalarını talep etti. Çelikdağ, Yorgun merminin de can aldığını unutmayalım dedi.

"POLİS İLE VATANDAŞ ARASINDAKİ EN BÜYÜK KÖPRÜ MUHTARLARDIR"

Emniyet Müdür vekili Merthan Çelikdağ, " Milletimizin huzur ve güven ortamının sürdürülmesi bir o kadar önemlidir. İlçemizdeki bu huzur ortamının devamı için emniyet teşkilatımız canla başla çalışıyor. Bir kent güçlü ekonomik bir sisteme sahip olabilir ama orada huzur ve güvenlik yoksa bunların hepsi boştur. Önce huzuru ve insanların can ve mal güvenliğini tesis etmemiz gerekir ki onlar üretebilsinler ve sağlıklı yaşayabilsinler. O yüzden huzur ve güvenlik devletin en temel hizmetlerindendir. Sizler mahalle muhtarları olarak her zaman duyarlı olmalısınız. Polis ile vatandaş arasındaki en büyük köprü muhtarlardır. Muhtarın önemi halkın polise yada polisin halka ulaşması açısından önemlidir. Muhtarlarımız bizimle ne kadar çok irtibata geçerse o kadar halkla iyi bir iletişimi yakalamış oluruz. Polisin halka ulaşması için muhtarların yeri ve önemi büyüktür. Seçilmişler olarak muhtarlarımız bizim için önemlidir. Bizim için önemli olan halkımıza en iyi ve güvenilir hizmetin verilmesidir. Bu çalışmada bizim gibi en büyük görev muhtarlarımıza düşmektedir. El birliği ile çalışıp ilçenin asayişini, huzurunu ve güvenliğini en iyi şekilde yerine getirmektir. Polis teşkilatı vatandaş için vardır ve onunla birlikte vardır. Etle tırnak gibiyiz. Vatandaşın yardımcı olmadığı konularda polis çok zorlanır. Birlikte hareket edersek nahoş olayları çok daha kolay önleriz. İşte bu nedenle ilçe merkezindeki muhtarlarımızla toplandık ve fikir alışverişinde bulunduk" diye konuştu.