Vakfıkebir Fen Lisesinde öğrenim gören gönüllü öğrenciler Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Ayşe Vural’ın liderliğinde yaptıkları projelerle topluma örnek olmaya ve hayır dua almaya devam ediyorlar. Daha önce Vakfıkebir’de yalnız yaşayan yaşlıların evlerine giderek onları ihtiyaçlarını karşılayan ve yardımcı olan gençler bu defa Vakfıkebir Pazaryerinde satış yapan yaşlılara yardımcı oldular.

"ANAMI, AİLEMİ İHMAL ETTİM AMA VAKFIKEBİR’İMİZİ ASLA İHMAL ETMEDİM" "ANAMI, AİLEMİ İHMAL ETTİM AMA VAKFIKEBİR’İMİZİ ASLA İHMAL ETMEDİM"

Trabzon İl Mili Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Tüm Kalkınma ve İş Adamları Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Trabzon Şubesinin ortaklığında yürüttükleri HOPO Projesi kapsamında hazırladıkları dövizlerle, tatlı dil ve güler yüzleri ile pazaryerine gelen müşterilerin ilgisini çeken hayırsever gençler yaşlı pazarcıların mallarını kısa sürede satarak onlara yardımcı oldular. Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Vakfıkebir Fen Lisesi Müdürü Cengiz Kasımay ve Müdür Yardımcısı Fatih Birinci’de pazaryerine giderek hem alış veriş yaptılar hem de bu örnek projeye destek oldular.

Proje sorumlusu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ayşe Vural "Nenemsin, Dedemsin, Değerlimizsin" isimli sosyal sorumluluk projesi ile toplumsal bir farkındalık yaratmayı ve yaşlılara saygı, sevgi, yardımlaşma konusunda duyarlılığı artırmayı hedeflediklerini söyleyerek öğrencileri ile gurur duyduğunu belirtti. Vakfıkebir Pazaryerindeki yaşlı pazarcılar ise, kendilerine yardımcı olan öğrencilere ve öğretmenlerine bol bol dua ederek duydukları memnuniyeti dile getirdiler.