CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, AK Parti Vakfıkebir Belediye Başkanı adayı Muhammet Balta'nın fotoğraf ve mesajının yer aldığı boyama kitabı dağıtılmasına tepki geldi.



Okullarda boyama kitabı dağıtılması tepki gösteren, CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Keskin, tepkisine şöyle devam etti; "Biz Millet İttifakı belediye başkanı ve belediye meclis üyesi aday arkadaşlarımızla, yönetim kurullarımızla, kadın ve gençlik kollarımızla, partililerimizle, her bir seçmenimizi saygıdeğer kabul ederek dağ, tepe demeden tek tek evlerinde ziyaret ederek, yapacağımız hizmetleri anlatarak desteklerini istiyoruz. Bu meşakkatli bir yöntem ama seçmene saygı bunu gerektiriyor.
Biz seçmenimize gösterdiğimiz saygıyı rakibimize de göstererek bu süreci etik kurallar çerçevesinde yürütmeye çalışıyoruz. Her yolu mubah kabul etmiyoruz. Bizim yöntemimiz bu.
Ama üzülerek görüyoruz ki AKP’nin Belediye başkan adayı Sayın Muhammet Balta bu kuralları çiğniyor. Okul öncesi öğrencilerimize üzerinde kendi resmi bulunan boyama kitapçığını öğretmenlerimiz aracılığı ile dağıttırarak evlere gönderiyor.
Sorumuz şudur;
Sayın Balta eğer amacın öğrencilerin eğitimine katkı yapmak ise senin resminin o kitapçıklar üzerinde işi ne?
Eğer amacın bu yolla kendini reklam etmek, seçimlere yirmi gün kala seçim çalışması yapmaksa bu küçücük yavrular senin siyasi malzemen midir?
Yetmiyormuş gibi uydurma bir etkinlikle öğrencileri bir salonda toplayıp velilerini de çağırıp propaganda yapmak yakışıyor mu?
Eğitim kurumlarımızı bu şekilde siyasetin içine çekmek asla kabul edebileceğimiz bir yöntem değildir.
Okullarımızın ve hepimizin üzerine titizlikle eğilmek zorunda olduğumuz sevgili çocuklarımızın siyasetin malzemesi olarak görülmesi velilerimizin de büyük tepkisine yol açmıştır.
Olayın üzüntü verici diğer yönü ise öğrencilerimizi teslim ettiğimiz kurumların yöneticilerinin bu rezaletlere izin vermiş olmalarıdır. Bu konuda bütün yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.